Artikkeli
25.9.2023
Tuotelaatu takaa kiertotalouden laajentumisen
Lue lisää
Teknologia, innovaatiot ja kilpailukyky -yksikkö perustettiin 2023 keskeiseksi osaksi Soilfoodin kasvustrategiaa, jossa tavoitteena on tunnistaa uusia hyödynnettäviä teollisuuden sivuvirtoja sekä nostaa kiertotalousratkaisujen kilpailukykyä.
Teknologia, innovaatiot ja kilpailukyky -yksikön tehtävä on uusien, kilpailukykyisten ratkaisujen luominen entistä laajemman sivuvirtavalikoiman jalostamiseksi maatalouden ja teollisuuden käyttöön. Lukuisten kehitysprojektien kautta yksikkö luo uusia, skaalattavia ratkaisuja ja tuotteita, joilla teollisuuden sivuvirrat saadaan kiertämään entistä korkea-arvoisempina.
Soilfoodin tuotteiden ja ratkaisujen kehitystyössä keskiössä on varmistaa, että kiertotalouden mukaiset sivuvirtojen hyötykäyttöratkaisut ovat tulevaisuudessakin turvallisia ja kilpailukykyisiä asiakkaille. Kiertotalouden laajentuminen vaatii kannattavien ja houkuttelevien ratkaisujen luomista.
Soilfoodin tavoitteena on tarjota kiertotalouden kilpailukykyisimmät tuotteet ja ratkaisut.
”Uuden strategiamme puitteissa meillä on halu ja kyky toteuttaa projektisalkkumme kehitysideoita todellisiksi kiertotalouden innovaatioiksi hyvin nopealla aikataululla.”
Olli Lehtovaara, teknologiajohtaja
Tavoitteemme on tarjota teollisuudelle kiertotalouden kilpailukykyisimmät sivuvirtojen käsittelupalvelut sekä kierrätysraaka-aineet.
Maanparannuskuitujen kenttäkoe perustettiin vuonna 2015. Kokeen ensimmäisen viiden vuoden erinomaiset tutkimustulokset julkaistiin korkeatasoisessa tieteellisessä julkaisusarjassa (Rasa ym. 2021). Maanparannuskuitujen ravinnehuuhtoumaa vähentävä vaikutus on merkittävä ja niiden käyttäminen on tehokas ja kilpailukykyinen vesiensuojelukeino. Nyt aloitetussa hankkeessa selvitetään, seuraako toistetusta kuitukäsittelystä kertyviä vaikutuksia peltomaahan, kuten voidaan perustellusti odottaa.
Lue lisää hankkeestaMaanparannuskuitujen vaikutus pellon hiilivarastoon tarkentuu ja varmentuu koko ajan – esimerkiksi juuri käynnistyneessä HiiletIn-hankkeessa, jossa tutkitaan peltomaan orgaanisen aineksen ja hiilen kertymistä ja hävikkiä, sekä muutosten taustalla vaikuttavia prosesseja erilaisissa maissa.
Lue lisää hankkeesta