fbpx
Siirry pääsisältöön

Syntyykö tehtaallanne raaka-aineita, jotka voisimme hyödyntää materiaalina? Ota yhteyttä. Soilfood rakentaa tuotannon sivuvirroille kilpailukykyisiä hyötykäyttöratkaisuja.

Etsimme teollisuuden tuotannossa syntyviä sivuvirtoja ja -tuotteita jalostettavaksi teollisuuden kierrätysraaka-aineisiin ja maatalouden tuotantopanoksiin. Me luomme kannattavaa kiertotaloutta: tavoitteemme on tarjota kiertotalouden kilpailukykyisimmät sivuvirtojen käsittelyratkaisut.

Kiertotaloustuotteiden raaka-aineiksi soveltuvat sivuvirrat voivat olla jauheita, pölyjä, nesteitä tai lietteitä. Niitä syntyy muun muassa haihdutus- ja käymisprosesseissa, jätevesien puhdistuksessa, erilaisissa teollisuuden polttouuneissa sekä savukaasujen puhdistuksessa. 

Oleellista hyötykäytön kannalta on, että syntyvän sivuvirran vuosittainen volyymi on niin suuri, että sen jatkojalostukseen kannattaa investoida ja että sen varaan voidaan suunnitella teollista tuotantoa. 

Tunnemme teollisuuden prosessit ja toiminnalle asettamat vaatimukset. Palveluihimme ovat jo vuosia luottaneet kymmenet teollisuuslaitokset pohjoismaissa.

Teollisuuden kumppanina lupaamme:

1. Toimintavarmuutta

Vakioitu operatiivinen toimintamme on hiottu tehokkaaksi vuosien yhteistyössä teollisuuden kanssa, ja kokemuksemme kiertotaloudesta on huomattava. Jalostimme vuonna 2022 yli 330 000 tonnia teollisuuden sivuvirtoja, joka vastaa noin 8 000 kuljetusta.

2. Kannattavuutta

Etsimme sivuvirroille niiden volyymin ja ominaisuudet huomioiden parhaan mahdollisen hyötykäyttöratkaisun. Tätä työtä jatkamme myös sopimuskauden aikana, jotta hyötykäyttöratkaisu pysyy kilpailukykyisenä ja tuottaa asiakkaallemme lisäarvoa.

3. Jatkuvaa kehittämistä

Haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti. Panostamme merkittävästi teknologiseen ja innovatiiviseen kehitystyöhön. Tavoitteemme on luoda entistä kilpailukykyisempiä kiertotalousratkaisua ja -tuotteita.

4. Helppoutta

Otamme vastuun teollisuuden sivuvirran koko vuosituotannon hyödyntämisestä aina syntypaikalta alkaen. Vastaamme jalostuksesta, logistiikasta, välivarastoinnista, analysoinnista, markkinoinnista ja myynnistä sekä viranomaisvelvotteista.

5. Vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Teollisuudella on näkymä Soilfoodin toimintaan ja varmuus siitä, että sivuvirran materiaalihyötykäyttö on vastuullista sekä uudistavaa. Yhdessä luomme maailmaa, jossa käytämme luonnonvaroja viisaasti.


Ota yhteyttä

Lähdemme siitä, että palvelumme pitää tuottaa asiakkaalle säästöjä tai mitattavaa lisäarvoa. Muuten yhteistyö ei kannata.

Anniina Hiltunen

Johtaja, raaka-ainehankinta


Näin me toimimme

Jalostamme teollisuuden sivuvirtoja, kuten jauheita, pölyjä, nesteitä ja lietteitä ja teemme niistä kierrätyslannoitteita ja maanparannusaineita maatalouteen sekä kierrätysraaka-aineita teollisuudelle.


Asiakkaitamme

Soilfoodin palveluihin luottavat jo kymmenet pohjoismaiset teollisuusyritykset, kuten johtavat metsä- ja bioenergia-alan toimijat ja tuhannet maanviljelijät.


Asiakastyytyväisyys on tärkein mittarimme

Vuosittaisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä (2022) 93 % teollisista asiakkaistamme arvioi yhteistyön Soilfoodin kanssa edistävän liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista. 74 % koki Soilfoodin olevan markkinan suunnannäyttäjä. Suosittelutodennäköisyyttä kuvaava NPS on 32.


Palvelut

Artikkelit