fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood on osoitus siitä, miten kriisitietoisuudesta ja halusta parantaa maailmaa syntyy liiketoimintaa. Soilfood perustettiin, kun ymmärsimme, että vain laaja teollinen mittakaava voisi johtaa merkittävään muutokseen maatalouden tuotantopanosten valmistuksessa ja teollisuuden materiaalitehokkuudessa.

Vuonna 2015 päätimme tehdä muutoksesta totta. Perustimme kiertotalousyhtiön, jonka rooli on tehdä maailman muuttaminen helpoksi sekä teollisuudelle että maatiloille. Tavoitteemme on korvata neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä paljon ja nopeasti.

Viidessä vuodessa loimme Suomeen kierrätyslannoitteiden markkinan, joka jatkaa kasvuaan, kun yhä useammat viljelijät haluavat käyttää kierrätettyjä ravinteita ja maanparannusaineita.

​Jotta muutoksesta saataisiin isompi, laajensimme 2023 toimintaamme ja toimme tuotevalikoimaamme kierrätysraaka-aineet teollisuudelle. Tätä kautta entistä suuremmat volyymit teollisuuden sivuvirtojen ohjataan hyödynnettäväksi materiaaleina. ​

Kun kestävin ratkaisu on kannattavin, kaikki voittavat.

Strategiamme ytimessä ovat asiakas ja kilpailukyky

Soilfood palvelee sekä maataloutta että teollisuutta kierrätystuotteilla ja kierrätysraaka-aineilla. Nostamme teollisuuden sivuvirtojen jalostusastetta ja luomme kilpailukykyistä kiertotaloutta. Tavoitteemme on tarjota kiertotalouden houkuttelevimmat palvelut ja tuotteet.

1. KILPAILUKYKY

Meillä asiakas on toiminnan keskiössä: etsimme ja kehitämme ratkaisuja, jotka tukevat asiakkaamme liiketoimintaa. Strateginen tavoitteemme on tarjota kiertotalouden kilpailukykyisimmät tuotteet ja palvelut.

2. EDELLÄKÄVIJYYS

Rimaa voi nostaa aina. Me etsimme kunnianhimoisia ratkaisuja kiertotalouteen ja panostamme erityisesti TKI-toimintaan. Tavoitteemme on kehittää uusia, korkea-arvoisempia raaka-aineita sekä maatiloille että teollisuudelle.

3. UUDISTAVUUS

Me tähtäämme kaikessa toiminnassamme siihen, että asiat jäävät parempaan tilaan, kuin mitä ne olivat aiemmin.

Arvot ohjaavat arkeamme

ROHKEUS on osa tarinaamme. Meillä on rohkeutta kasvaa ja tarttua haasteisiin, kehittää ja luoda uusia tuotteita sekä uusia toimintamalleja – uskallamme uida vastavirtaan. 
EKOLOGISUUS. Me tähtäämme kaikessa toiminnassamme uudistavuuteen. Säästämme uusiutumattomia luonnonvaroja tuottamalla kestäviä, kiertotalouden mukaisia hyötykäyttöratkaisuja.
EMPATIA. Kuuntelemme ja ymmärrämme asiakkaitamme. Tarjoamme aina kokonaispalvelun, joka tarkoittaa asiakkaillemme helppoutta sekä asiantuntijatukea. Ratkaisumme räätälöidään asiakkaamme tarpeisiin ja niiden tärkein tehtävä on tuottaa kestävää taloudellista lisäarvoa.
REHELLISYYS. Olemme luotettava kumppani ja kerromme toimintatavoistamme avoimesti. Myös yrityksemme sisällä henkilöstömme on tietoinen yrityksen nykytilasta, strategiasta ja taloudesta. Meillä on yhdessä sovitut pelisäännöt ja toimintatavat. Sen mitä lupaamme, myös teemme.  
AIKAASAAMINEN. Työmme on aina laadukasta, tehokasta ja tuottavaa, mutta myös ideoivaa ja uutta luovaa. Käärimme hihat ja tartumme toimeen, oli edessä oleva haaste sitten millainen tahansa. 

Avoimet työpaikat

Toimintamme laajentuessa ja kansainvälistyessä etsimme jatkuvassa joukkoomme huipputekijöitä.

Ajankohtaista

Artikkeleita, uutisia ja blogeja kiertotaloudesta.

Teknologia ja innovaatiot

Vuoden 2023 alusta perustetun yksikön tehtävä on luoda kilpailukykyä kiertotalouteen.

Perustajat ja hallitus

Soilfood perustettiin, kun tarvittiin työkalu muuttaa maailmaa.