fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood perustettiin, koska tarvittiin työkalu maailman muuttamiseen.

Juuso Joona, Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin olivat jo pitkään kehittäneet uudistavaa maanviljelyä sekä omilla tiloillaan että Saara ja Ilkka perustamansa säätiön kautta. Eljas Jokinen puolestaan työskenteli nuoruutensa Etelä-Suomen suurimmilla lypsykarjatiloilla. Hänen sai ensikosketuksensa kierrätysravinteisiin jo 18 vuoden iässä, jolloin hänen ensimmäinen yrityksensä alkoi tarjota lietteen levityksen urakointipalveluja.

Vuonna 2015 tämä nelikko näki, että vain laaja teollinen mittakaava voisi johtaa planeettamme kannalta merkittävään muutokseen. Oli perustettava yritys. Lue yrityksen koko tarina >


Hallitus

Ilkka Herlin, Soilfoodin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.
Ilkka Herlin

Ilkka Herlin, hallituksen puheenjohtaja

Soilfoodin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin on omistautunut Itämeri-, ilmasto- ja monimuotoisuustyölle. Herlin on ollut perustamassa myös Itämerityötä tekevää BSAG-säätiötä sekä uusiutuvia energiaratkaisuja tarjoavaa Q Poweria. Herlin on Cargotec Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja ja suuromistaja.

Herlin osti puolisonsa Saara Kankaanrinnan kanssa vuonna 2014 Qvidjan kartanon ja he kehittävät koetilasta ravinne- ja energiaomavaraista sekä maaperän hiilivarastoa ja elonkirjoa lisäävää maatilaa. Herlin on filosofian tohtori (hist.) ja maa- ja metsätieteiden sekä tekniikan kunniatohtori.


Saara Kankaanrinta, Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen.
Saara Kankaanrinta

Saara Kankaanrinta, hallituksen jäsen

Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen Saara Kankaanrinta on omistautunut Itämeri- ja ilmasto- ja monimuotoisuustyölle.

Kankaanrinta on ollut perustamassa Soilfoodin lisäksi myös Itämerityötä tekevää BSAG-säätiötä, BSAG:n maaperän hiilivarastoa edistävää Carbon Action -alustaa sekä uusiutuvia energiaratkaisuita tarjoavaa Q Poweria. Kankaanrinta on myös Suomen kiertotalouden ohjausryhmän jäsen ja hän istuu muovia korvaavan Sulapacin hallituksessa.

Kankaanrinta osti puolisonsa Ilkka Herlinin kanssa vuonna 2014 Qvidjan kartanon ja he kehittävät koetilasta ravinne- ja energiaomavaraista sekä maaperän hiilivarastoa ja elonkirjoa lisäävää maatilaa. Kankaanrinta palkittiin 2019 kansainvälisellä Globe Energy Award -kunniamitalilla ympäristötyöstä.


Juuso Joona, agronomi, tutkija, Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen.
Juuso Joona

Juuso Joona, hallituksen jäsen

Soilfoodin perustaja, tutkija ja agronomi Juuso Joona tutkii ja kehittää maan kasvukuntoa ja hiilensidontaa parantavia viljelymenetelmiä sukunsa maatilalla Tyynelässä, Joutsenossa.

Tyynelän tilalla tuotetaan regeneratiivisin eli uudistavin menetelmin vilja-, palko- ja öljykasveja sekä tietoa. Regeneratiivinen maanviljely pyrkii parantamaan ekosysteemin tilaa ruuantuotannon ohella mm. lisäämällä maaperän hiilivarastoa sekä ympäristön monimuotoisuutta ja näin lisäämään maatalouden kykyä sopeutua ympäristön ja yhteiskunnan muutoksiin.

Juuso osallistuu myös aktiivisesti vaikuttamiseen ja keskusteluun maa- ja metsätalouden alalla  muun muassa useilla hallitus- ja ohjausryhmäpaikoilla sekä kirjoittamalla kolumneja Ylelle.


Juho Rönni

Juho Rönni, hallituksen jäsen

Soilfoodin hallituksen jäsen Juho Rönni on uusiutuvan energian tuotantoyhtiö Pohjan Voiman sekä energiatehokkuusyhtiö LeaseGreenin perustaja. Rönni istuu myös muun muassa asuntorakennuttaja Newil & Bau:n ja rekrytointiyritys aTalentin hallituksissa.

Rönni on toiminut aiemmin rahoitus- ja sijoittajasuhdetehtävissä teollisuudessa ja investointipankki Goldman Sachsilla, ja hän opiskeli rahoitusta ja johtamista London School of Economics -korkeakoulussa Lontoossa.


Jori Sahlsten, Soilfoodin hallituksen jäsen.
Jori Sahlsten

Jori Sahlsten, hallituksen jäsen

Vuonna 2019 Soilfoodin hallituksen jäseneksi mukaan tullut Jori Sahlsten on toiminut Nesteen Öljytuotteet -liiketoiminnan tuotantojohtajana vuodesta 2016 ja näkee työssään myös uusiutuvien ja kiertotalouden ratkaisujen arvon.

Sahlsten korostaa, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen edellyttää useita eri toimia ja mainitsee niistä yhtenä merkittävimpänä luonnonvarojen kierrätyksen ja uudelleen käytön.


Mikko Kuitunen, Soilfoodin hallituksen jäsen.
Mikko Kuitunen

Mikko Kuitunen, hallituksen jäsen

Soilfoodin hallituksen uusimpiin jäseniin, vuonna 2019 hallitukseen mukaan tullut Mikko Kuitunen on ohjelmistoyritys Vincitin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Kuitunen perusti Vincitin 26-vuotiaana ja nyt yritys työllistää yli 800 henkilöä ja on ollut pörssiyhtiö vuodesta 2016 lähtien. Kuitunen on sijoittanut omaisuuttaan myös startup- ja kasvuyrityksiin ja istuu muutaman muunkin yrityksen hallituksessa.

Kuitunen kertoo kiertotalouden, paremman työelämän ja kestävän kehityksen olevan häntä kiinnostavia teemoja. Soilfoodin hallitukseen Kuitunen tuo osaamista digitalisaatioon, organisaatiorakenteisiin sekä johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.