fbpx
Siirry pääsisältöön

Olemme kokenut kiertotalouden osaaja: rakennamme sivuvirroille kilpailukykyisiä hyötykäyttöratkaisuja, ja operatiivinen toimintamme on hiottu tehokkaaksi ja luotettavaksi käytännön työssä teollisuuden kanssa. 

Kemianteollisuudessa, kaivosteollisuudessa ja metalliteollisuudessa syntyy päivittäin sivuvirtoja, jotka voidaan hyödyntää jalostaa teollisuuteen kierrätysraaka-aineiksi tai tuotantopanoksiksi maatalouteen. 

Tavoitteemme on tarjota kiertotalouden kilpailukykyisimmät sivuvirtojen hyötykäyttöpalvelut. Tämä tarkoittaa, että nostamme sivuvirtojen jalostusastetta ja rakennamme jokaiselle sivuvirralle hyötykäyttöratkaisun. 

Kehittävä, teolliset prosessit tunteva kumppani

Ymmärrämme teollisten asiakkaidemme prosessit ja raaka-aineiden ominaisuudet. Sen vuoksi tunnistamme sivutuotteiden hyötykäytön ja lisäarvon tuottamisen mahdollisuudet.

Otamme vastuun sivuvirran hyödyntämisestä aina syntypaikalta alkaen. Vastaamme laadunvalvonnasta ja voimme tuottaa koko varastointi- ja toimitusketjun palveluna. 


Ota yhteyttä!

Lähdemme siitä, että palvelumme pitää tuottaa asiakkaalle säästöjä tai mitattavaa lisäarvoa. Muuten yhteistyö ei kannata.

Anniina Hiltunen

Johtaja, raaka-ainehankinta


Teollisuuden kumppanina lupaamme:

1. Toimintavarmuutta

Meillä on kokemusta päivittäisestä yhteistyöstä teollisuuden kanssa yli miljoonan sivuvirtatonnin verran. Palvelemme päivittäin kymmeniä tehtaita. Jokaisen sivuvirran noudot ja jalostusketju suunnitellaan niin, että ne ovat mahdollisimman tehokkaita ja turvallisia.

Vuonna 2022 jalostimme yli 330 000 tonnia pölyjä, nesteitä, lietteitä ja vanukkaita. Koska omasta tuotannostamme ei synny sivuvirtoja, sama tonnimäärä toimitettiin tuotteina eteenpäin kotimaiseen maatalouteen lannoitteina tai maanparannusaineina. Toimintamme on sertifioitu ISO9001 ja ISO 14001 laatu, ympäristö ja johtamisjärjestelmien kautta.

2. Kannattavuutta

Kiertotalous on ensisijaisesti massojen kierrättämistä. Me suhtaudumme kannattavien ja tehokkaiden ratkaisuiden sekä jalostusmenetelmien valintaan ja kehittämiseen intohimoisesti. Meidän ensisijainen tavoitteemme on, että ratkaisumme on sinulle asiakkaana kannattava.

Me etsimme sivuvirroille niiden volyymin ja ominaisuudet huomioiden parhaan mahdollisen hyötykäyttöratkaisun, jota kehitämme myös sopimuskauden aikana. Tätä kautta syntyy kumppanuuksia ja hyötykäyttöratkaisumme kilpailukyky uusiutuu.

3. Jatkuvaa kehittämistä

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Panostamme merkittävästi teknologiseen ja innovatiiviseen kehitystyöhön projektien kautta. Intohimostamme jatkuvaan parantamiseen kertoo se, että tätä työtä meillä tekee huippuammattilaisista koostuva yksikkö nimeltään TIKY (Teknologia, innovaatiot & kilpailukyky). Yksikön ainoa tavoite on varmistaa, että palvelumme ja tuotteemme ovat tulevaisuudessa entistä kannattavampia asiakkaillemme.

4. Helppoutta

Yhteistyön alussa sovimme rajapinnan, jonka jälkeen sivuvirran omistusoikeus ja vaaranvastuu siirtyy meille. Vastaamme koko vuosituotannon hyödyntämisestä aina syntypaikalta alkaen. Vastaamme jalostuksesta, logistiikasta, välivarastoinnista, analysoinnista, markkinoinnista ja myynnistä sekä viranomaisvelvotteista.

5. Vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Soilfoodin toiminta nojaa arvoihimme. Olemme suoraselkäisiä, nöyriä – mutta ammattimaisia.

Asiakkaallamme on näkymä Soilfoodin toimintaan ja varmuus siitä, että sivuvirran materiaalihyötykäyttö on vastuullista sekä uudistavaa. Yhdessä luomme maailmaa, jossa käytämme luonnonvaroja viisaasti.


Asiakastyytyväisyys on tärkein mittarimme

Vuosittaisessa asiakastyytyväisyyskyselyssä (2022) 93 % teollisista asiakkaistamme arvioi yhteistyön Soilfoodin kanssa edistävän liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista. 74 % koki Soilfoodin olevan markkinan suunnannäyttäjä. Suosittelutodennäköisyyttä kuvaava NPS on 32.