Siirry pääsisältöön

Soilfood vastaa viljelijöiden toiveisiin ja järjestää säännöllisesti luomuunkin soveltuvan Boorilannoitteen yhteistilauksen.

Kevään 2022 yhteistilaus on valmis. Ilmoitamme, kun seuraava tilausmahdollisuus avautuu!

Tutustu Booriin >
Boorilannoitus pellolle >
Boorilannoitus metsälle >

Kuvassa luomuhärkäpapu. All-In -blogin kansikuva. Malinien luomutila on mukana Carbon action -hankkeessa.

Rakeiset hivenlannoitteet ovat pitkävaikutteisia peltoviljelyssä

Boorin, sinkin, rikin, kuparin ja mangaanin puute ovat yleisiä koko maassa. Hivenravinteiden puute heikentää pääravinteiden käytön hyötysuhdetta ja kasvien kasvua. Suosittelemme ravinnepuutoksiin hiventäydennystä: maaperään ennen kylvöä lisätty lannoitus varmistaa, että kasvilla on käytössä tarvittavat hivenravinteet. Kasvukauden aikana ilmeneviin akuutteihin hivenpuutoksiin lehtilannoitteet soveltuvat paremmin. 

Rakeiset hivenlannoitteet ovat erittäin kustannustehokkaita, sillä maaperään lisättynä hivenravinnepuutokset saadaan korjattua pitkäaikaisesti, eikä lannoitusta tarvitse toistaa vuosittain. Vaikutusaika riippuu maalajista ja multavuudesta: savimailla ravinteet säilyvät paremmin kuin keveillä hietamailla. Suosittelemme käyttämään hiveniä maa- ja kasvianalyysien perusteella.  

Tuotteiden käyttömäärät ovat pieniä, joten yhdestä lavasta riittää lannoitetta todella suurelle pinta-alalle. 

Hivenongelmia? Selvitä ensin syy ja hoida sitten kokonaisuutta
Lue Soilfoodin tutkimuspäällikkö Eetu Virtasen blogi aiheesta >

kuusen taimi, vioitus, boorilannoitus

Boorilannoite metsälle

Boorinlannoituksella korjataan kasvuhäiriöitä, jotka voivat pidemmällä aikavälillä aiheuttaa merkittäviäkin tappioita. Boorin puutetta esiintyy erityisesti vanhoilla metsitetyillä pelloilla ja turvemailla, mutta myös kivennäiskankailla.

Etenkin kuusen taimikoita kannattaa tarkkailla aktiivisesti: Boorin puutos aiheuttaa latvojen haarautumista. Herkimmin boorin puutoksen huomaan taimen pensasmaisesta ulkonäöstä.

Boorilannoituksen voi tehdä joko boorilannoitukseen erityisesti tarkoitetuilla lannoitteilla tai metsätuhkalla. Mikäli kohteessa muut ravinteet ovat riittävällä tasolla boori kannattaa lisätä lannoitteena.

Boorilannoituksia voi tehdä ympäri vuoden. Selkeimmät tulokset ja vaikutukset saa juuri ennen kasvukautta tai kasvukauden alussa tehdyiltä lannoituksella.

Tuote on Kemera-hyväksytty terveyslannoitukseen sopiva tuote. Lisätietoa Kemera-tuen hakemisesta: https://www.metsakeskus.fi/fi/palvelut/tuki-metsan-terveyslannoitukseen


Soilfood Boorilannoite


Soilfood Boorilannoite on boorin puutoksen korjaamiseen tarkoitettu tuote. Se on helposti käytettävässä rakeisessa muodossa. Tuote on luomukelpoinen.

Boorilannoitetta voi levittää kylvökoneen piensiemenlaatikolla, puhallinkylvökoneella ja apulannanlevittimellä. Pienen käyttömäärän vuoksi levityksessä on oltava tarkkana. 

Rakeinen Boorilannoite myydään täysinä lavoina, 25 kg:n säkeissä. Booripitoisuus 15%.

Loppuunmyyty ja tilaus tehty!

Rekkasymboli kertoo, kuinka paljon tilauksia on jo tehty. Lannoitetilaus tehdään, kun sitovia tilauksia on saatu koko tilausmäärälle.

Hivenlannoitteet Soilfood Boorilannoite

Kysy lisää alueesi maatalousmyyjältä. Katso yhteystiedot >

2022 tarjolla rajoitettu valikoima rakeisia hivenlannoitteita!

Maailmanlaajuisista logistiikan haasteista johtuen vuoden 2022 hivenlannoitteiden kimppatilaus koskee toistaiseksi vain rakeista Boorilannoitetta. Muiden hiventen osalta emme nyt pysty varmistamaan toimitusaikoja seuraavalle kasvukaudelle.


Ota yhteyttä!

Lisätietoja hivenravinteista.

Sami Nivala

Maanviljelijä, Soilfood maatalousmyynti

0400 531 834

sami.nivala@soilfood.fi