Siirry pääsisältöön

Soilfood Boorilannoite on boorin puutoksen korjaamiseen tarkoitettu tuote. Se on helposti käytettävässä rakeisessa muodossa. Tuote on luomukelpoinen. 

Boorin puutosta esiintyy yleisimmin karkeilla kivennäismailla, joista boori huuhtoutuu helposti, sekä korkean pH:n ja kalsiumpitoisuuden mailla, jolloin boorin käyttökelpoisuus kasveille on heikompi. Boorin tarve on suurinta juurikasveilla ja öljykasveilla, palkokasveilla vaihtelevasti. Boori vaikuttaa myös perunan satoon ja nurmilla apilan talvehtimiseen ja säilymiseen. Puutosoireiden näkyessä on satotappioita tapahtunut. Boorilannoituksen vaikutusaika on useita vuosia maalajista riippuen. 

Käyttö: 

Boorilannoitetta voi levittää kylvökoneen piensiemenlaatikolla, puhallinkylvökoneella ja apulannanlevittimellä. Pienen käyttömäärän vuoksi levityksessä on oltava tarkkana. 

Lannoitteen käyttömäärä on 5–15 kg/ha boorin ja kalsiumin pitoisuuksista riippuen. Kalsiumin saatavuus maassa vaikuttaa kasvien boorin ottoon. Alhaisten kalsiumpitoisuuksien mailla käyttömäärä on noin 5–6 kg/ha ja korkeiden kalsiumpitoisuuksien mailla käyttömäärä on noin 12–15 kg/ha.

Boorin lisäysmäärän voi laskea viljavuusanalyysin tulosten perusteella: (1,2 mg/l – mitattu tulos) x 2 (kg/ha)/(mg/l) x 6,7 kg lannoitetta/kg booria. Boorilannoituksen vaikutus voi kestää useita vuosia maalajista riippuen. Boori on huuhtoutumisherkkää, nopeimmin pitoisuudet laskevat keveillä vähämultaisilla hietamailla.

Suos. käyttöm. B Zn Cu Mn S N
kg/ha g/kg g/kg g/kg g/kg g/kg g/kg
5–15 150
Suos. käyttöm., kg/ha 5–15
B, g/kg 150
Zn, g/kg
Cu, g/kg
Mn, g/kg
S, g/kg
N, g/kg