Siirry pääsisältöön

Toimintamme ja tuotteidemme taustalla on aktiivinen T&K-toiminta sekä vahva teollisuuden ja maatalouden tuntemus.

Vahva oma tutkimustoimintamme sekä yhteistyö alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa takaa, että tuotteet toimivat luvatulla tavalla. Viljelijöille tuotamme ratkaisuja, jotka lisäävät viljelyn kannattavuutta ja parantavat maan kasvukuntoa. Soilfood koordinoi, on osallisena ja toimii rahoittajana useissa kierrätyslannoitukseen, maanparannukseen sekä maan kasvukuntoon keskittyvissä tutkimushankkeissa. Teemme paljon yhteistyötä mm. Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan, Luonnonvarakeskuksen sekä Suomen ympäristökeskuksen kanssa.


Maanrakenne vertailussa pöydällä olevista eri maanäytteistä.

KASKI

KASKI-hankkeessa kehitetään keinoja Saaristomeren valuma-alueelle ominaisen savimaan nopeaan parantamiseen. Hankkeen monivuotisessa kenttäkokeessa Qvidjan tilalla Paraisilla tuotetaan viljelijöille entistä käytettävämpiä ja kannattavampia kestävän maatalouden toimintamalleja sekä tietoa maanparannuskuitujen sato- ja maaperävaikutuksista.

Lue lisää hankkeesta
Helsingin yliopiston koordinoiman Hykerrys-hankkeen koekentat Helsingin Viikissa.

HYKERRYS

Hyvän sadon kierrätyslannoitehankkeessa tutkitaan kierrätyslannoitevalmisteiden ja maanparannusaineiden toimivuutta ja kannattavuutta peltokasvien viljelyssä.

Tutustu tuloksiin

CIRCLES

Ruokaketjumme mikrobit vaikuttavat hyvinvointiimme ja ruoan turvallisuuteen. CIRCLES tutkii, miten mikrobeja voitaisiin hyödyntää tehokkaammin ja tuottavammin ruoantuotannossa. Soilfood keskittyy hankkeessa maanparannuskuitujen vaikutuksiin peltomaan mikrobistoon ja sen toimintaan.

Lue lisää hankkeesta

PÄÄSTÖ-hanke

Kierrätysmaatalouden ympäristöhyötyjen mittaaminen & standardisointi (PÄÄSTÖ) -hankkeessa selvitetään, miten kierrätyslannoitteiden ja orgaanisten maanparannusaineiden käytöstä syntyvät päästövähennykset ja hiilinielujen kasvu voitaisiin todentaa ja standardisoida päästökompensaatiotoiminnassa käyttökelpoisiksi krediiteiksi. Tämä edistäisi kiertotalousratkaisujen yleistymistä teollisuudessa ja tuottaisi viljelijälle lisäarvoa kierrätystuotteiden käytöstä.

Katso kaikki kehityshankkeet

Teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön

Teemme yhteistyötä teollisuuden kanssa ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja jalostaa yhä useampia teollisuudessa syntyviä sivuvirtoja hyödynnettäväksi. Haluamme tarjota sivuvirtojen hyödyntämiseen elinkaarikustannuksiltaan edullisimmat vaihtoehdot.

TUTUSTU TEOLLISUUDEN PALVELUIHIMME

Ota yhteyttä

Ossi Kinnunen on Soilfoodin Tutkimus- ja tuotekehityksen päällikkö

Ossi Kinnunen

Tuotekehityspäällikkö

0400 516 929

ossi.kinnunen@soilfood.fi

Eetu Virtanen

040 834 3699

Tutkimuspäällikkö

eetu.virtanen@soilfood.fi