Siirry pääsisältöön

Toimintamme ja tuotteidemme taustalla on aktiivinen T&K-toiminta sekä vahva teollisuuden ja maatalouden tuntemus.

Vahva oma tutkimustoimintamme sekä yhteistyö alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa takaa, että tuotteet toimivat luvatulla tavalla. Viljelijöille tuotamme ratkaisuja, jotka lisäävät viljelyn kannattavuutta ja parantavat maan kasvukuntoa. Soilfood koordinoi, on osallisena ja toimii rahoittajana useissa kierrätyslannoitukseen, maanparannukseen sekä maan kasvukuntoon keskittyvissä tutkimushankkeissa. Teemme paljon yhteistyötä mm. Helsingin yliopiston Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan, Luonnonvarakeskuksen sekä Suomen ympäristökeskuksen kanssa.


Maanrakenne vertailussa pöydällä olevista eri maanäytteistä.

KASKI

KASKI-hankkeessa kehitetään keinoja Saaristomeren valuma-alueelle ominaisen savimaan nopeaan parantamiseen. Hankkeen monivuotisessa kenttäkokeessa Qvidjan tilalla Paraisilla tuotetaan viljelijöille entistä käytettävämpiä ja kannattavampia kestävän maatalouden toimintamalleja sekä tietoa maanparannuskuitujen sato- ja maaperävaikutuksista.

Lue lisää hankkeesta
Kaurapelto.

Kierrätysmaatalouden ympäristöhyötyjen mittaaminen & standardisointi

Soilfoodin koordinoimassa Päästökompensaatio-hankkeessa on tavoitteena luoda päästökaupan malli, joka kannustaa niin maanviljelijöitä kuin teollisuutta tekemään uudistavia valintoja ja luomaan kestävää ruokaketjua. Hankkeessa luodaan metodologia ja toimintamalli, joiden kautta kierrätyslannoitteiden ja maanparannusaineiden käytön ympäristöhyödyt voidaan varmentaa ja muuntaa myytäviksi päästökrediiteiksi.

Tutustu hankkeeseen ja sanastoon
Helsingin yliopiston koordinoima Hykerrys-hankkeen koekentät Helsingin Viikissä.

HYKERRYS

Hyvän sadon kierrätyslannoitehankkeessa tutkitaan kierrätyslannoitevalmisteiden ja maanparannusaineiden toimivuutta ja kannattavuutta peltokasvien viljelyssä.

Tutustu tuloksiin
Soilfood on mukana Circles-hankkeessa.

CIRCLES

Ruokaketjumme mikrobit vaikuttavat hyvinvointiimme ja ruoan turvallisuuteen. CIRCLES tutkii, miten mikrobeja voitaisiin hyödyntää tehokkaammin ja tuottavammin ruoantuotannossa. Soilfood keskittyy hankkeessa maanparannuskuitujen vaikutuksiin peltomaan mikrobistoon ja sen toimintaan.

Lue lisää hankkeesta
Katso kaikki kehityshankkeet

Teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön

Teemme yhteistyötä teollisuuden kanssa ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja jalostaa yhä useampia teollisuudessa syntyviä sivuvirtoja hyödynnettäväksi. Haluamme tarjota sivuvirtojen hyödyntämiseen elinkaarikustannuksiltaan edullisimmat vaihtoehdot.

TUTUSTU TEOLLISUUDEN PALVELUIHIMME

Ota yhteyttä

Ossi Kinnunen on Soilfoodin Tutkimus- ja tuotekehityksen päällikkö

Ossi Kinnunen

Tuotekehityspäällikkö

0400 516 929

ossi.kinnunen@soilfood.fi

Eetu Virtanen

040 834 3699

Tutkimuspäällikkö

eetu.virtanen@soilfood.fi