fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood on kehittänyt uudenlaisen kuiviketuotteen, Wälly Kuivikekuidun, joka tulee markkinoille alkukesällä. Kiertotalouden mukainen kuivikemateriaali on jalostettu teollisuuden puukuitua sisältävistä sivuvirroista. Kuivikkeena se toimii, kuten kuivikkeiden käytössä on totuttu. Kuivikekuitu on kaivattu vaihtoehto yleisesti käytetylle turpeelle, jonka saatavuuden ennustetaan puolittuvan lähivuosina.

Uudenlainen kuivikemateriaali tulee markkinoille tilanteessa, jossa turpeelle etsitään kuumeisesti vaihtoehtoja. Soilfoodin tuotekehityksen tuloksena syntynyt kuivikekuitu osoittaa jälleen kerran yrityksen kyvyn luoda kannattavaa kiertotaloutta sekä vastata suomalaisten tilojen tarpeisiin.

– Uutuustuote on tuottajille vaihtoehto, joka on saatavilla myös tulevaisuudessa. Näin se on ratkaisu turpeen saatavuuden vähentyessä. Ensimmäiset erät kuivikekuitua ovat toimituksessa kesän kynnyksellä. Kesällä 2024 alkavaa tuotantoa on tarkoitus laajentaa merkittävästi tulevaisuudessa. Panostamme kuiviketuotteisiin voimakkaasti, ja neuvottelemme parhaillaan usealla paikkakunnalla tuotannon laajentamisesta, sanoo toimitusjohtaja Eljas Jokinen

Kilpailukykyiset ominaisuudet ja hintataso

Projektipäällikkö Ossi Kinnunen kertoo, että kuivikekuitu vastaa käytössä ominaisuuksiltaan tavanomaisesti käytettyjä kuivikkeita ja soveltuu niin karjalle kuin hevosille.

– Tuotekehityksen pilottivaiheessa kuivikekuitu on ollut käytössä muun muassa broileri-, hevos- ja karjatiloilla. Tuote sai hyvät arviot: se on imukykyinen, hygieeninen, puhdas ja vaaleana materiaalina valoisa. Tuote ei juuri pölyä ja siinä on hyvin mieto tuoksu, joten se on miellyttävää käytössä. Kuivikkeena se toimii aivan kuten kuivikkeiden käytössä on totuttu, Kinnunen tiivistää.

– Hyvien teknisten ominaisuuksien lisäksi kuivikekuitu on myös hinnassa kilpailukykyinen, jatkaa Eljas Jokinen.

Edelläkävijän velvollisuus on avata latua

Ilmastovaikutuksiltaan kierrätysraaka-aineeseen perustuva kuivike on aivan erilainen kuin esimerkiksi turve.

– Kuivikekuidun raaka-aineita käytetään myös maanparannuskuitujemme raaka-aineina, joten käytetty kuivike on erinomaista levitettäväksi peltomaahan, jossa se kasvattaa peltomaan hiilivarastoa, Kinnunen kertoo.

– Olemme koko olemassaolomme ajan lanseeranneet tasaisesti maatiloille uusia tuotteita, joilla on tähdätty kestävämpään ja kannattavampaan ruoantuotantoon. Meille Wälly on luonteva jatkumo kierrätyslannoitteille ja -maaparannusaineille. Meidän tavoitteemme on korvata neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä, Jokinen sanoo.

Jatkossakin Soilfoodilla painopiste on vahvasti uusien, nykyistä korkea-arvoisempien kiertotaloustuotteiden kehittämisessä. Muutos tapahtuu vain, kun kestävin ratkaisu on myös taloudellisesti houkutteleva.

– Muutoksen aikaan saaminen maailmassa vaatii niitä, jotka rohkeasti haastavat totutut tavat ja avaavat latua muillekin. Aina se ei ole helppoa, mutta kiertotaloudessa meillä on jo hyvä lista onnistumisia.

Lisätiedot:

Eljas Jokinen

toimitusjohtaja

040 703 1442
eljas.jokinen@soilfood.fi

Ossi Kinnunen

projektipäällikkö

0400 516 929
ossi.kinnunen@soilfood.fi


Soilfood Wälly Kuivikekuitu

Jätä hyvä jälki

Soilfood Wälly Kuivikekuitu on uusi tuttava, mutta kuivikkeena se toimii, kuten on totuttu. Kotimaisesta puukuidusta valmistettu imukykyinen, valoisa ja pölyämätön kuivike on saatavana kesällä 2024 – ja tulevaisuudessa. Eläimille Wälly antaa hygieenisen ja puhtaan alustan.
Lue lisää >


Jaa

Lue myös