Siirry pääsisältöön

Soilfood TALKS -keskusteluissa uudistetaan ajattelua ja jaetaan hyviä ideoita. Vieraiksi olemme kutsuneet teollisuuden, talouden ja ympäristöalan huippuasiantuntijoita. Jaksoissa pohditaan mm. Miten kiertotalouden pullonkauloja voidaan poistaa? Millainen rooli on edelläkävijäyrityksillä? Puhutaanko kiertotaloudesta liian kepeästi sekä millä menestymistä mitataan?

Ensimmäisissä jaksoissa vieraina ovat St1 energiakonsernin hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, yhteiskunnallinen vaikuttaja, Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessori Reijo Karhinen sekä Helsingin yliopiston työelämäprofessori Hannele Pokka.


Katso tai kuuntele jaksot

Osa 3: Miten kiertotalouden pullonkauloja voidaan poistaa?

Soilfoodin teollisten palveluiden johtajan Olli Lehtovaaran vieraana Helsingin yliopiston työelämäprofessori Hannele Pokka.

Kiertotalous voi paremmin kuin koskaan, mutta sen kehittymistä ja laajentumista jarruttavia pullonkauloja tunnistetaan käytännön työssä. Mitä yritykset voivat tehdä? Miten regulaatio ja lainsäädäntö pysyvät kiertotalouden kehityksen mukana?


Osa 2: Miten menestystä mitataan?

Soilfoodin toimitusjohtajan Eljas Jokisen vieraana jaksossa on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja työelämäprofessori Reijo Karhinen.

Keskustelussa teema ovat uudistuminen ja onnistumisen mittaaminen: Millaisella aikajänteellä onnistumista pitäisi mitata ja mitä jos mittausväli onkin väärä? Sulkevatko kestävä kehitys ja taloudellinen menestys toisensa pois samasta yhtälöstä?


Osa 1: Miten voidaan vähentää hiilipäästöjä ja sitoa hiiltä takaisin maahan?

Soilfoodin perustajan Ilkka Herlinin vieraana on energiakonserni St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen.

Keskustelussa aiheina ovat hiilidioksidipäästöt, hiilinielut ja päästökompensaatio. Miten saadaan sidottua hiiltä ilmasta maaperään ja miten hiilensidonnalle voitaisiin luoda taloudelliset kannustimet?


Tiesitkö, että maaperän valtavaa pieneliöstöverkostoa kutsutaan soil food webiksi. Se on tuhansien osaajien verkosto, joka varmistaa, että maasta kasvaa hyvä sato, ruokaa. Kasvu vaatii vahvoja verkostoja myös maan pinnan päällä. Me Soilfoodilla yhdistämme osaajia ja ammattilaisia, jotka eivät ehkä muuten kohtaisi. Me nimittäin uskomme, että silloin syntyvät maan parhaimmat ratkaisut.


Soilfoodin palvelut teollisuudelle

Soilfoodin teolliset palvelut tarjoavat elinkaarikustannuksiltaan parhaat ratkaisut sivuvirtojen tehokkaaseen ja ekologiseen hyötykäyttöön. Miten se tehdään? Katso esittely.

Luomme lisäarvoa tuottavaa kiertotaloutta ohjaamalla sivuvirrat maatalouskäyttöön. Jalostamme ravinne-, kuitu-, kalkki- ja hiilipitoiset sivuvirrat korkealaatuisiksi lannoitteiksi sekä maanparannusaineiksi kustannustehokkaasti ja ekologisesti kestävällä tavalla.

1. Paras elinkaarituotto tai alhaisin elinkaarikustannus.

2. Vastuullisin ja kestävin hyötykäyttö.

3. Luotettavin ja turvallisin kokonaispalvelu.


Palvelut teollisuudelle, bioteollisuus.

Palvelut teollisuudelle

Lähde rakentamaan maan parhaimpia ratkaisuja. Etsimme nyt uusia teollisuuskumppaneita pitkään suhteeseen.

Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä

Olli Lehtovaara

Johtaja, teolliset palvelut

0400 682 571 

olli.lehtovaara@soilfood.fi

Eljas Jokinen, Soifoodin toimitusjohtaja

Eljas Jokinen

Toimitusjohtaja

040 703 1442

eljas.jokinen@soilfood.fi