fbpx
Siirry pääsisältöön

Mielekäs työ motivoi

Vesipisarat juoksevat pitkin junan ikkunaa. Istun täydessä junassa, netti pätkii ja patterit huutavat täysillä, onpa täällä kuuma. Olen tulossa Helsingin konttoriltamme, jossa olin perehdyttämässä uutta Soilfoodlaista. Päivä on ollut pitkä, mutta silti minua hymyilyttää.

Minä sitten tykkään työstäni, saan olla kehittämässä toimintaamme ja samalla kehitän omaa osaamistani. Kaiken kruunaa omistautunut, ammattitaitoinen ja muutenkin mahtava työporukka. Vuosi 2020 on omalla kohdallani muutosten vuosi, sillä työnkuvani ja vastuuni muuttuvat hieman. Tämän ansiosta pääsen kehittämään yhtiömme HR-yksikköä, jotta meillä olisi vielä parempi työskennellä.

Henkilöstön hyvinvointi on yrityksen voimavara

Työterveyslaitoksen mukaan työhyvinvoinnilla tarkoitetaan sujuvaa ja mielekästä työtä turvallisessa, terveyttä edistävässä sekä työuraa tukevassa työympäristössä. Tähän vaikuttavat tietenkin henkilön yksityiselämä sekä työelämä, mutta ennen kaikkea näiden yhteensovittaminen onnistuneesti. Henkilöstön hyvinvointi vaikuttaa yhtiön kilpailukykyyn, innovatiivisuuteen sekä yhtiön houkuttelevuuteen työnantajana. Tästä syystä hyvinvoiva henkilöstö on liiketoiminnan keskeinen voimavara.

Omasta mielestäni työhyvinvointi muodostuu monesta eri tekijästä, jonka yhtenä hyvänä mittarina on työtyytyväisyys. Siihen liittyy olennaisesti oikeanlaiset työtehtävät, onnistumisen tunteet, hyvät työvälineet sekä toisiaan tukeva työyhteisö. Ennen kaikkea se kuvaa henkilökunnan viihtymistä ja sitoutumista yhtiöön. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta tavoitteena on sitoutuneet pitkäaikaiset työurat.

Yhtiön arvoista löytyy myös HR:n näkökulmasta tärkeä arvo nimittäin empatia. Empatialla olemme pyrkineet tuomaan esille yhtiön ymmärrystä yksilöä kohtaan. Me pyrimme olemaan joustavia ja ymmärtämään työntekijöidemme eri elämäntilanteet. ”Arki on muutakin kuin työntekoa”.

Meidän näköisemme eNPS

Meillä Soilfoodilla teetettiin loppuvuoden 2019 aikana työtyytyväisyyskysely Trustmary Finland Oy:n toimesta ja tulokset olivat meidän näköisemme. Kehitettävää löytyy, mutta nuoreksi yhtiöksi saimme paljon positiivista palautetta. Ehdottomasti parhaimmaksi asiaksi vastauksista nousi hyvät työkaverit sekä työyhteisö. Kyselyn mukaan meidän eNPS eli Employee Net Promoter Score, oli huikeat 62.

eNPS vastaa kysymykseen ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit tätä työnantajaa ystävällesi? Arvoasteikolla on 0-10 ja arvo voi vaihdella -100 aina 100 asti. Mielestäni eNPS-arvo 62 on hurjan hyvä arvosana kasvuyritykselle ja tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti vielä parempaa työyhteisöä.

Kirjoittaja on leipoja ja kahden mäyräkoiran omistaja sekä vastaa Soilfoodin henkilöstön hyvinvoinnista.

Sini Kivistö

040 552 0456
sini.kivisto@soilfood.fi


Lue Sinin vinkit harmauden ja synkkyyden selättämiseen >

Jaa

Lue myös