fbpx
Siirry pääsisältöön

– Jo ensimmäisten päivien aikana Soilfood tehnyt vaikutuksen innovatiivisella ajattelumaailmallaan ja ratkaisukeskeisyydellään. Pääsen nyt astumaan syvemmälle kiertotalouden maailmaan, jossa teollisuuden raaka-aineille rakennetaan läpinäkyviä hyötykäyttöratkaisuja. Toivon, että yhdessä teollisten kumppaniemme kanssa pystymme löytämään uusia sivuvirtoja hyödynnettäviksi materiaaleina niin teollisuudessa kuin maatiloilla, sanoo Anniina Hiltunen.

Anniina Hiltunen

Anniina Hiltunen nimitettiin 5.6. alkaen Soilfoodin raaka-ainehankinnasta vastaavaksi johtajaksi. Hän vastaa jatkossa teollisista asiakkaista yhdessä myyntiorganisaation kanssa. Hiltusen vastuulla on sivuvirtojen käsittelypalveluiden myynti sekä kaupallisten ratkaisuiden luominen soveltuviksi tunnistetuille sivuvirroille.  

Nimitys on osa Soilfoodin kunnianhimoista kasvustrategiaa. 

– Anniina Hiltunen tuo meille osaamista niin teollisuuden asiakastyöstä kuin myynnin kehittämisestä. Hän on hyvin nopeasti vakuuttanut meidät paitsi osaamisellaan myös yes we can -asenteellaan, sanoo CCO Sampo Järnefelt

Kiertotalous on luonnollinen siirtymä 

Anniina Hiltunen kuvailee siirtymistään Soilfoodille luonnolliseksi askeleeksi eteenpäin. Kiertotaloudessa hän näkee valtavasti potentiaalia.

– Olen työskennellyt aiemmin erilaisten biomassojen sekä teollisuuden sivuvirtojen myynnin ja ostamisen parissa, joten tunnen teollisuuden tarpeet ja vaatimukset sivuvirtojen käsittelyratkaisuille. Uskon, että materiaalien sekä raaka-aineiden kierrätys lisääntyy merkittävästi, ja yhä uusille materiaaleille löydetään hyötykäyttöratkaisuja, Hiltunen sanoo.

Kiertotalouden laajentumista rajoittaa tällä hetkellä raaka-aineiden saatavuus.

– Jo nyt on olemassa valmiita ratkaisuja, jotka voidaan ottaa käyttöön teollisuudessa ilman isoja alkuinvestointeja. Siitä huolimatta tavoitteemme on nostaa kiertotaloustuotteiden kannattavuus uudelle tasolle, jotta kiertotalous on jatkossakin houkuttelevin ratkaisu. Muutos tapahtuu vain, kun kestävin ratkaisu on kannattavin, Järnefelt kertoo.

– Työ Soilfoodilla tarjoaa minulle mahdollisuuden edistää ennen kaikkea kestävää kehitystä ja kiertotaloutta, mutta myös Suomen huoltovarmuutta. Aikaisemmin tällaiset asiat eivät merkinneet itselleni niin paljoa, mutta nykytilanteessa niiden merkitys itselleni on kasvanut valtavasti. Koen todella tärkeäksi, että saan tehdä töitä näiden asioiden parissa. Arvostan korkealle suomalaista maataloutta ja luontoa, Hiltunen sanoo.

Anniina Hiltunen

Johtaja, raaka-ainehankinta

040 139 5913
anniina.hiltunen@soilfood.fi

Jaa

Lue myös