fbpx
Siirry pääsisältöön

EI SAATAVILLA TULEVALLE KASVUKAUDELLE! Kupari-Sinkkilannoite on rakeinen sinkin ja kuparin puutoksiin tarkoitettu tuote. Tällä saadaan yhdellä lannoitteella molemmat kupari ja sinkki korjattua. Tuote on luomukelpoinen.

Kupari ja sinkki ovat hivenravinteita, joiden ongelmat voivat johtua niiden puutteesta tai huonosta käyttökelpoisuudesta. Kalkitus heikentää molempien käyttökelpoisuutta kasveille. pH:n ollessa 6–6,5 kummankin saatavuus kasveille pitäisi olla vielä hyvä. pH:n kohotessa yli 7:n sekä kuparin että sinkin käyttökelpoisuus kasveille alenee, sinkin voimakkaammin. 

Käyttö: 

Kupari-Sinkkilannoitetta voi levittää kylvökoneen piensiemenlaatikolla, puhallinkylvökoneella ja apulannanlevittimellä. Pienen käyttömäärän vuoksi levittäessä on oltava tarkkana. 

Käyttömäärä on 6–33 kg lannoitetta vuodessa, ja vakavissa kuparinpuutoksissa käsittelyn voi joutua toistamaan muutaman kerran. Vaikutus on pitkäkestoinen. Suomalaisen viljavuusanalyysin tulkinnan perusteella kuparin tavoitepitoisuus maassa on 2,7–10 mg/l. Kuparin maaperäeliöstölle aiheuttamien haittavaikutusten minimoimiseksi kuparia ei tulisi lisätä yli 4 kg/ha vuodessa (33 kg/ha lannoitetta).