fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood Kompostuitu Ravinnekuitu II on tutkitusti tehokas tapa lisätä maan multavuutta, parantaa veden- ja ravinteidenpidätyskykyä sekä mikrobiologista aktiivisuutta. Kompostoitu Ravinnekuitu II soveltuu peltoviljelymaan eloperäisen aineksen lisäämiseen ja lannoitukseen tavanomaisessa sekä luonnonmukaisessa maa- ja puutarhataloudessa.

Hyödyt:

Pellon kertakäsittely Kompostoidulla Ravinnekuidulla tuo maahan huomattavan lisän orgaanista ainesta. Samalla kuitulisäys kuohkeuttaa maata ja tekee muokkauksesta helpompaa.

- Orgaaninen aines parantaa nopeasti maan mururakennetta ja viljelyvarmuutta.
- 20–50 t levitysmäärä hehtaarilla nostaa pellon multavuutta ja parantaa maan vedenpidätyskykyä.
- Kuidut parantavat pellon vesitaloutta, jolloin pelto läpäisee vettä sateella ja toimii kuivana aikana vesivarastona.
- Kuitukäsitelty pelto pidättää huuhtoutumiselle alttiit ravinteet maassa kasvien saatavilla ja ehkäisee ravinnehuuhtoumia vesistöihin.
- Kompostoitu Ravinnekuitu sisältää merkittäviä määriä pää-, sivu- ja hivenravinteita. Liukoisessa muodossa olevat ravinteet ovat nopeasti kasvien käytettävissä. Muut ravinteet vapautuvat kasvien käyttöön pitkän ajan kuluessa hajotustoiminnan myötä.
- Ravinnekuitulisäyksen jälkeen maaperän pieneliöstön toiminta vilkastuu, joka parantaa mururakennetta ja vapauttaa ravinteita kasvien käyttöön.

Käyttö:

Soilfood Kompostoitu Ravinnekuitu II soveltuu viljelymaan eloperäisen aineksen lisäämiseen ja lannoitukseen tavanomaisessa sekä luonnonmukaisessa maa- ja puutarhataloudessa peltoviljelykasveille.

Kompostoitu Ravinnekuitu II levitetään esimerkiksi kuivalannanlevityskalustolla 1.4.–31.10. välisenä aikana. Tuotteet soveltuvat myös syötäville vihanneksille, juuri- ja yrttimausteille, rehulle, kotipuutarhoihin sekä taimituotantoon.

Soilfoodin Kompostoidut Ravinnekuidut täyttävät ympäristökorvauksessa huomioitavan ravinteiden ja orgaanisten aineiden tuen vaatimukset (40 €/ ha). Tietoa tuotteen käyttömäärästä maalajin ja multavuuden mukaan: kuidun tarve savisille ja multaville karkeille maille on 35-40 t/ ha, kuidun tarve vähämultaisille karkeille maille on 20-25 t/ ha (tai jos levitystä seuraa nurmi-, saneeraus- tai typensitojakasvi 35-40 t/ ha).

Tuotteen levityksessä huomioitavaa: Soilfood Kompostoitu Ravinnekuitu II tulee levittää ja sekoittaa maahan vähintään 14 vrk ennen satokasvin kylvöä. Hyviä ajankohtia kuidun käyttöön ovat levitys nurmen lopetuksen yhteydessä tai levitys sängelle ja multaus seuraavaa kevätkasvia varten. Vesitalouden on oltava lohkolla kunnossa. Kevätlevitystä sellaisenaan ei suositella.

Lataa tuote-esite >

Nliuk Nkok Pliuk Pkok K S Ca Mg Kuiva- aine Til.paino Org. Aines C/N Na Mn Cu Zn B Suos. käyttöm.
kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t (%) kg/m3 kg/t g/t g/t g/t g/t g/t t/ha
0,14 5,2 0,42 0,17 2 4,2 0,3 30 385 267 25 240 4 20 30 20-40
Nliuk, kg/t 0,14
Nkok, kg/t 5,2
Pliuk, kg/t
Pkok, kg/t 0,42
K, kg/t 0,17
S, kg/t 2
Ca, kg/t 4,2
Mg, kg/t 0,3
Kuiva- aine, (%) 30
Til.paino, kg/m3 385
Org. Aines, kg/t 267
C/N 25
Na, g/t
Mn, g/t 240
Cu, g/t 4
Zn, g/t 20
B, g/t 30
Suos. käyttöm., t/ha 20-40