fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood Boost NKS Premium -tuote on orgaaninen, väkevä ja nestemäinen, typpi- ja kaliumpitoinen lannoite. Orgaaninen lannoite ei happamoita maata ja tuotteen sisältämä orgaaninen aines lisää maaperän biologista aktiivisuutta. Tuotetta voidaan käyttää sellaisenaan tai sillä voidaan väkevöidä lietteitä oikean ravinnekoostumuksen räätälöimiseksi.

Pääravinteista Soilfood Boost NKS Premiumissa on typpeä ja kaliumia. Typestä suuri osa on liukoista ja täten heti kasvien käytettävissä. Varsinkin luomutilalla on tärkeää turvata kasvin alkuunlähtö, jotta varmistetaan kasvin kilpailu rikkakasvien kanssa. Riittävä kaliumia sisältävä lannoitus turvaa kasvin kasvun stressaavissa olosuhteissa.

Sivuravinteista Soilfood Boost NKS Premium -lannoitteessa on rikkiä, kalsiumia ja magnesiumia. Hivenravinteista tuotteessa on mangaania. Boost NKS Premiumin mukana tulee runsas määrä kaliumia ja rikkiä. Rikki parantaa typen hyötykäyttöä erityisesti öljykasveilla ja vehnällä.

Tuotetta ei suositella käytettäväksi tomaatin, perunan tai muiden koisokasvien lannoittamisessa.

Soilfood Boost NKS Premium -lannoitteessa on havaittu pieni pitoisuus klopyralidia (alle 2 mg/kg). Klopyralidi voi aiheuttaa vioitusta koisokasveilla, kuten tomaatti ja peruna. Perunan lannoituksessa mahdollisia vioituksia voi laskennallisesti esiintyä, mikäli Boost NKS Premium -lannoitetta käytetään yli 9 000 kg/ha. Tomaatit, ja mahdollisesti osa muista koisokasveista, ovat perunaa herkempiä klopyralidin aiheuttamille vioituksille. Lisätietoa klopyralidista löydät Soilfoodin artikkelista.

Nliuk Nkok Pliuk Pkok K S Ca Mg Kuiva- aine Til.paino Org. Aines C/N Na Mn Cu Zn B Suos. käyttöm.
kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t (%) kg/m3 kg/t g/t g/t g/t g/t g/t t/ha
26 35 79 24 9,7 0,6 64 1336 448 6 18000 2
Nliuk, kg/t 26
Nkok, kg/t 35
Pliuk, kg/t
Pkok, kg/t
K, kg/t 79
S, kg/t 24
Ca, kg/t 9,7
Mg, kg/t 0,6
Kuiva- aine, (%) 64
Til.paino, kg/m3 1336
Org. Aines, kg/t 448
C/N 6
Na, g/t 18000
Mn, g/t
Cu, g/t
Zn, g/t
B, g/t
Suos. käyttöm., t/ha 2