fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood Boost NK on orgaaninen väkevä nestemäinen lannoite, joka soveltuu luomuun. Tuotetta voidaan käyttää sellaisenaan tai sillä voidaan väkevöidä lietteitä oikean ravinnekoostumuksen räätälöimiseksi.

Orgaaninen typpipitoinen lannoite ei happamoita maata ja tuotteen sisältämä orgaaninen aines lisää maaperän biologista aktiivisuutta. Tuotteessa on runsaasti kasvien heti käytössä olevaa liukoista typpeä. Soilfood Boost NK -lannoite ei sisällä fosforia, joten tuotetta voidaan käyttää myös lohkoilla, joilla on korkea fosforilukema.

Tuote soveltuu erityisesti lietteen väkevöintiin luomutiloille, joilla tarvitaan liukoista typpeä turvaamaan kasvin alkuunlähtö. Lannoitteen erityispiirteenä on suuri natriumin määrä. Natriumia tarvitsevat erityisesti sokerijuurikas ja nurmi. Sokerijuurikkaalla natrium vaikuttaa juurikkaan sokerin muodostumiseen. Nurmien lannoituksessa natrium lisää rehun maittavuutta, lypsylehmien kuiva-aineensyöntiä ja maitotuotosta.

Tuotetta ei suositella käytettäväksi tomaatin, perunan tai muiden koisokasvien lannoittamisessa.

Soilfood Boost NK -lannoitteessa on havaittu pieni pitoisuus klopyralidia (alle 2 mg/kg). Klopyralidi voi aiheuttaa vioitusta koisokasveilla, kuten tomaatti ja peruna. Perunan lannoituksessa mahdollisia vioituksia voi laskennallisesti esiintyä, mikäli Boost NK -lannoitetta käytetään yli 8 000 kg/ha. Tomaatit, ja mahdollisesti osa muista koisokasveista, ovat perunaa herkempiä klopyralidin aiheuttamille vioituksille. Lisätietoa klopyralidista löydät Soilfoodin artikkelista.

Nliuk Nkok Pliuk Pkok K S Ca Mg Kuiva- aine Til.paino Org. Aines C/N Na Mn Cu Zn B Suos. käyttöm.
kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t kg/t (%) kg/m3 kg/t g/t g/t g/t g/t g/t t/ha
23 23 17 1,8 54,3 1210 312 8 26000 23.3 20 2
Nliuk, kg/t 23
Nkok, kg/t 23
Pliuk, kg/t
Pkok, kg/t
K, kg/t 17
S, kg/t 1,8
Ca, kg/t
Mg, kg/t
Kuiva- aine, (%) 54,3
Til.paino, kg/m3 1210
Org. Aines, kg/t 312
C/N 8
Na, g/t 26000
Mn, g/t
Cu, g/t
Zn, g/t 23.3
B, g/t 20
Suos. käyttöm., t/ha 2