fbpx
Siirry pääsisältöön

Me uskomme, että voisit viljellä kestävämmin ja kannattavammin. Soilfoodin tuotteet voittavat aina joko laadulla, hinnalla tai vaikutuksella, mikä tukee viljelijän liiketoimintaa.

Me teemme työtämme viljelijältä viljelijälle ajatuksella ”sijoitetaan euro sinne, mistä saadaan paras vaste”. Uusilla käytännöillä voidaan muun muassa tehostaa ravinteiden käyttöä, parantaa maan multavuutta ja laskea tuotantopanosten hehtaarikuluja. Vaikoimassamme on orgaanisia lannoitteita, poikkeuksellisen tehokkaita kalkkeja sekä innovatiivisia maanparannuskuituja.

Soilfood tarjoaa yksittäiselle viljelijälle, myös sinulle, mahdollisuuden olla aktiivisesti mukana tekijänä ja ratkaisijana kiertotaloudessa. Huolehtimalla maaperästä voit luovuttaa pellot paremmassa kunnossa eteenpäin, kuin mitä ne olivat sinulle tullessa. Lisäksi tuotteemme korvaavat fossiilisia lannoitteita paikallisilla kierrätysravinteilla.

talvikalkki levitys

Suunnittele talvikalkitus nyt!

Soilfoodin poikkeuksellisen tehokkailla kierrätyskalkeilla saatrnpH-hyödyn jo tulevalle kaudelle ja fosforilannoituksen kaupan päälle.

Kalkkilaskuriin tästä u003e

Tehokkaat kalkit, orgaaniset lannoitteet ja maanparannusaineet

Soilfood Tehokalkki VII, IV ja V.

Tehokkaat kalkit

Soilfoodin valikoimassa on poikkeuksellisen tehokkaita kalkkeja, jotka on saatavilla maanlaajuisesti – myös peltoon levitettyinä. Soilfoodin Rakennekalkit ja Tehokalkit sisältävät merkittäviä määriä fosforia. Kalkkiemme liukoinen fosfori on suoraan kasveille käyttökelpoisessa muodossa. Tämä fosfori ei silti ole vesiliukoista eli huuhtoutumisherkkää.

Katso kalkkien tuotevalikoima u003e
Soilfood Boost NS.

Soilfood Boost -lannoitteet

Soilfood Boost -lannoitteet ovat nestemäisiä orgaanisia lannoitteita, jotka soveltuvat erinomaisesti lietteen väkevöintiin tai niitä voi käyttää sellaisenaan. Boost-lannoitteiden typestä merkittävä osa vapautuu hyvin nopeasti kasvien käyttöön. Väkevöinnillä voidaan lietteen ravinnesuhteita muuttaa satokasvin tarpeiden mukaiseksi, jolloin myös levityspinta-ala kasvaa. Myös luomuviljelyyn.

Katso lannoitteiden tuotevalikoima u003e
Soilfood Ravinneseos.

Ravinneseokset ja Ravinnelannokset

Soilfood Ravinneseokset ovat lietemäisiä orgaanisia lannoitteita, jotka sisältävät monipuolisesti merkittäviä määriä kasvien tarvitsemia pää-, sivu- ja hivenravinteita. Ravinteista huomattava osa on liukoisessa muodossa. Soilfood Ravinnelannokset taas ovat multamaisia orgaanisia lannoitteita, jotka sisältävät merkittäviä määriä pää-, sivu- ja hivenravinteita.

Katso lannoitteiden tuotevalikoima u003e
Soilfood Ravinnekuitu.

Maanparannuskuidut

Kasvukuntoa ja säänkestävyyttä – useille satokausille. Soilfoodin Maanparannuskuidut ovat tutkitusti tehokkain taparnlisätä maan multavuutta, parantaa veden- ja ravinteidenpidätyskykyä sekä mikrobiologista aktiivisuutta – niin tavanomaisessarnkuin luomutuotannossa.

Katso maanparannuskuitujen tuotevalikoima u003e
Lue viljelijöiden kokemuksia tuotteista
Kysy tuotteista ja pyydä tarjous maatalousmyynnistämme.
Soita p. 0201441020 tai katso alueesi myyjän yhteystiedot täältä >

Tutustu viljelijöiden tarinoihin

Tommi Hasu.

Maan hoidolla parempia satoja

Luomuviljelijänä Tommi Hasun tavoite on selvä: nostaa keskisatoja ja pienentää satojen välisiä vaihteluja. Keinona on maan hoito. – Luomussa on oltu kohta 25 vuotta, ja koko tämän ajan olemme toimineet maan ehdoilla. Nyt koko maatalousyhteiskunnassa on alettu puhua maan huollosta jo laajemminkin, Hasu sanoo.

Lue lisää
Maanviljelijä Visa Hongisto

Maanparannus­kuiduilla maat kuntoon

Kouvolalainen Visa Hongisto huolestui peltojensa kunnosta 2010. – Meiltä oli myyty karja jo vanhempieni aikana hieman aiemmin. Karjanlannan puutteessa etenkin karkeiden hietamaidemme multavuus alkoi heiketä ja satotaso laskea. Keinolannoitteita tarvittiin entistä enemmän, hän muistelee.

Lue lisää
Salomo Vilén.

Maa palkitsee huolenpidosta

Sieviläisellä Vilénin luomutilalla sukupolvia yhdistää halu kehittää ja hakea parhaita käytäntöjä. Pelloille uutta kasvuvoimaa saatiin väkevöittämällä karjanlantaa Soilfood Boost -tuotteilla.

Lue lisää
Atte Mäkitalo viljelee tärkkelysperunaa Säkylässä.

Mäkitalon tilalla Säkylässä vahingossa tehty viljelykoe osoitti Boostin tehon

Atte Mäkitalon ja Saija Eerikkilä-Mäkitalon tilalla Säkylässä kasvatetaan broilereita ja harjoitetaan monipuolista kasvinviljelyä.

Lue lisää
Juuso Joona, agronomi, tutkija, Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen.

Juuso Joona, Tyynelän tila Joutseno

Juuso Joona, agronomi ja Soilfoodin perustajajäsen, viljelee regeneratiivisin eli uudistavin viljelymenetelmin monipuolisesti peltoviljelykasveja Tyynelän tilallaan Joutsenossa. Viljelyssä on esimerkiksi luomusiemen- ja elintarvikeviljoja sekä -palko- ja -öljykasveja.

Lue lisää
Soilfood Soili-raelannoitteen suursäkkiä lastataan.

”Vierelässä pyritään maatalous­tuotantoon, joka kestää taloudellisesti ja ekologisesti”

”Isi! Isi! Nyt se tulee!” – Toisilla perheillä se on keväinen jäätelöauto, meillä se on lantakuski.

Lue lisää
Petri Suutari.

Petri Suutari, Kokemäki

Petri Suutari isännöi Yrjälän tilaa Kokemäen Tuomaalan kylässä. Tila on niin sanotusti siirtokarjalaistila ja Suutari on Satakuntaan muutetun tilan neljäs isäntä. Tuotantosuunnaltaan tila on tavanomainen.

Lue lisää

Tapio Anttila, Myrskylä

Tapio Anttila Tattarin tilalta Myrskylästä on toiminut luomutilan isäntänä vuodesta 2014 lähtien. Hän on tilan 13:tta sukupolvea ja järjestyksessä 14.isäntä. Puolet tilan pelloista sijaitsee Myrskylässä

Lue lisää

Ajankohtaista