fbpx
Siirry pääsisältöön

EI SAATAVILLA TULEVALLE KASVUKAUDELLE! Sinkkilannoite on rakeinen sinkin puutokseen tarkoitettu tuote. Tuote on luomukelpoinen.

Sinkki on hivenravinne, jonka ongelmat voivat johtua sen puutteesta tai huonosta käyttökelpoisuudesta. pH:n ollessa 6-6,5 sinkin saatavuus kasveille pitäisi olla hyvä. pH:n kohotessa yli 7:n sinkin käyttökelpoisuus kasveille alenee voimakkaasti. Sinkin puute onkin yleistä kalkkipitoisilla mailla ja kalkitus vähentää kasvien sinkin saantia. Puutetta sinkistä esiintyy myös happamilla hyvin karkeilla mailla.

Käyttö:

Sinkkilannoitetta voi levittää kylvökoneen piensiemenlaatikolla, puhallinkylvökoneella ja apulannanlevittimellä. Kuitenkin levittäessä tulee olla tarkkana pienenkäyttömäärän vuoksi.

Levitysmäärä on 2-10 kg Zn/ha (10-50 kg/ha lannoitetta) riippuen maan sinkkipitoisuudesta. Määrän voi lisätä kerralla tai jakaa useammalle vuodelle. Tehokkaimmin sinkin saa kasvien käyttöön lisäämällä noin 1-2 kg Zn/ha, eli 5-10 kg/ha sinkkilannoitetta, starttilannoitteena siemenriviin. Maan korkea pH tai korkea fosforipitoisuus voivat haitata sinkin käyttökelpoisuutta kasveille, jolloin pellon pH:n lasku ja fosforilannoituksen vähentäminen parantaa käyttökelpoisuutta. Vaikutus on pitkäkestoinen.