Siirry pääsisältöön

Me uskomme, että voisit viljellä kestävämmin ja kannattavammin. Soilfoodin tuotteet voittavat aina joko laadulla, hinnalla tai vaikutuksella, mikä tukee viljelijän liiketoimintaa.

Me teemme työtämme viljelijältä viljelijälle ajatuksella ”sijoitetaan euro sinne, mistä saadaan paras vaste”. Uusilla käytännöillä voidaan muun muassa tehostaa ravinteiden käyttöä, parantaa maan multavuutta ja laskea tuotantopanosten hehtaarikuluja. Vaikoimassamme on orgaanisia lannoitteita, poikkeuksellisen tehokkaita kalkkeja sekä innovatiivisia maanparannuskuituja.

Soilfood tarjoaa yksittäiselle viljelijälle, myös sinulle, mahdollisuuden olla aktiivisesti mukana tekijänä ja ratkaisijana kiertotaloudessa. Huolehtimalla maaperästä voit luovuttaa pellot paremmassa kunnossa eteenpäin, kuin mitä ne olivat sinulle tullessa. Lisäksi tuotteemme korvaavat fossiilisia lannoitteita paikallisilla kierrätysravinteilla.


Tehokkaat kalkit, orgaaniset lannoitteet ja maanparannusaineet

Kalkit

Kalkki pellolle

Korkeampi pH, parempi maan rakenne ja satotaso. Valitse kalkki pellolle lohkosi tarpeiden mukaan. Soilfood tarjoaa monipuolisen valikoiman tehokkaita kalkkeja, vuoden ympäri. Kysy hinta ja käyttömäärä myynnistämme!

Katso kalkkivalikoima
Kuidut

Maanparannus­kuidut

Multava maa on hyvän sadon perusta. Soilfoodin Maanparannuskuidut ovat tutkitusti tehokkain tapa lisätä maan multavuutta, parantaa veden- ja ravinteiden pidätyskykyä sekä mikrobiologista aktiivisuutta – niin tavanomaisessa kuin luomutuotannossa.

Katso maanparannuskuitujen valikoima
Lannoitteet

Lannoitteet

Soilfoodin orgaaniset kierrätyslannoitteet, Boostit, ravinneseokset ja ravinnelannokset nostavat satotasoja ja parantavat viljelyn kannattavuutta kestävästi. Lannoitteet käytetään sellaisenaan tai lietteen väkevöintiin.

Katso lannoitevalikoima
Muut tuotteet

Muut tuotteet

Varastointiin ja käsittelyyn.

Katso tuotteet
Kysy tuotteista ja pyydä tarjous maatalousmyynnistämme.
Soita p. 0201441020 tai katso alueesi myyjän yhteystiedot täältä >
Lue viljelijöiden kokemuksia tuotteista

Kannattavuutta ja kasvukuntoa viljelyyn sekä uusia sivuvirtoja hyötykäyttöön

Hiilinielujen myynti

Soilfoodin uudenlaisen toimintamallin kautta maanviljelijät saavat ensimmäistä kertaa mahdollisuuden myydä pelloillaan syntyviä hiilinieluja. Hiilinieluja syntyy, kun maan kasvukunnon parantamiseen käytetään Soilfoodin Maanparannuskuituja, ja kuitujen hiili sitoutuu maahan.

Lue lisää >>

Tutustu viljelijöiden tarinoihin

Tommi Hasu.

Maan hoidolla parempia satoja

Luomuviljelijänä Tommi Hasun tavoite on selvä: nostaa keskisatoja ja pienentää satojen välisiä vaihteluja. Keinona on maan hoito. – Luomussa on oltu kohta 25 vuotta, ja koko tämän ajan olemme toimineet maan ehdoilla. Nyt koko maatalousyhteiskunnassa on alettu puhua maan huollosta jo laajemminkin, Hasu sanoo.

Lue lisää
Maanviljelijä Visa Hongisto

Maanparannuskuiduilla maat kuntoon

Kouvolalainen Visa Hongisto huolestui peltojensa kunnosta 2010. – Meiltä oli myyty karja jo vanhempieni aikana hieman aiemmin. Karjanlannan puutteessa etenkin karkeiden hietamaidemme multavuus alkoi heiketä ja satotaso laskea. Keinolannoitteita tarvittiin entistä enemmän, hän muistelee.

Lue lisää
Salomo Vilén.

Maa palkitsee huolenpidosta

Sieviläisellä Vilénin luomutilalla sukupolvia yhdistää halu kehittää ja hakea parhaita käytäntöjä. Pelloille uutta kasvuvoimaa saatiin väkevöittämällä karjanlantaa Soilfood Boost -tuotteilla.

Lue lisää
Atte Mäkitalo viljelee tärkkelysperunaa Säkylässä.

Mäkitalon tilalla Säkylässä vahingossa tehty viljelykoe osoitti Boostin tehon

Atte Mäkitalon ja Saija Eerikkilä-Mäkitalon tilalla Säkylässä kasvatetaan broilereita ja harjoitetaan monipuolista kasvinviljelyä.

Lue lisää
Juuso Joona, agronomi, tutkija, Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen.

Juuso Joona, Tyynelän tila Joutseno

Juuso Joona, agronomi ja Soilfoodin perustajajäsen, viljelee regeneratiivisin eli uudistavin viljelymenetelmin monipuolisesti peltoviljelykasveja Tyynelän tilallaan Joutsenossa. Viljelyssä on esimerkiksi luomusiemen- ja elintarvikeviljoja sekä -palko- ja -öljykasveja.

Lue lisää
Soilfood Soili-raelannoitteen suursäkkiä lastataan.

”Vierelässä pyritään maatalous­tuotantoon, joka kestää taloudellisesti ja ekologisesti”

”Isi! Isi! Nyt se tulee!” – Toisilla perheillä se on keväinen jäätelöauto, meillä se on lantakuski.

Lue lisää
Petri Suutari.

Petri Suutari, Kokemäki

Petri Suutari isännöi Yrjälän tilaa Kokemäen Tuomaalan kylässä. Tila on niin sanotusti siirtokarjalaistila ja Suutari on Satakuntaan muutetun tilan neljäs isäntä. Tuotantosuunnaltaan tila on tavanomainen.

Lue lisää

Tapio Anttila, Myrskylä

Tapio Anttila Tattarin tilalta Myrskylästä on toiminut luomutilan isäntänä vuodesta 2014 lähtien. Hän on tilan 13:tta sukupolvea ja järjestyksessä 14.isäntä. Puolet tilan pelloista sijaitsee Myrskylässä

Lue lisää

Ajankohtaista