fbpx
Siirry pääsisältöön

Tuhansia analyysejä, hiottuja prosesseja ja kehitystyötä. Sivuvirtojen hyödyntäminen uusiomateriaalien raaka-aineina vaatii jatkuvaa laatutyötä ja uuden kehittämistä. Kiertotalous saadaan laajenemaan, kun uusiomateriaali voittaa hinnalla, laadulla ja tehokkuudella.  

Laatuosaaminen näkyy parhaiten valmiissa uusiomateriaalissa, joka ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään vastaa asiakkaan tarvetta. Mutta paljon ennen asiakastoimitusta on tehty valtava määrä työtä, jotta teollisuuden sivuvirrat on saatu tuotteistettua ja jokaisen toimitettavan tuote-erän laatu varmistettua. 

Jotta neitseellisiä raaka-aineita pystyttäisiin korvaamaan kierrätetyillä paljon ja nopeasti, on prosessien ja laadunvalvonnan toimittaja moitteetta.  

Aino Peltonen
– Laatu on Soilfoodilla osa kaikkea tekemistä. Saamme aikaan parempia tuloksia, kun laadun kehittäminen on osa jokaisen soilfoodilaisen arkea, tiivistää Soilfoodin laatupäällikkö Aino Peltonen 

– Työtä ja osaamista vaaditaan enemmän, kun raaka-aineet ovat kierrätysperäisiä. Meillä laatutyö ulottuu koko ketjuun, raaka-aineiden toimittajiin, urakoitsijoihin ja muihin yhteistyökumppaneihin. Tuotteesta tekee laadukkaan myös sen käyttöominaisuudet sekä sen asiakkaalle tuottama arvo, sanoo laatupäällikkö Aino Peltonen.

Mikään raaka-aine ei sattumalta päädy osaksi uutta tuotetta. Soilfood on vuosien aikana tutkinut kymmenittäin erilaisia raaka-ainemahdollisuuksia. Selvityksiä uusiin raaka-aineisiin ja niiden ominaisuuksiin liittyen tehdään edelleen jatkuvasti.  

Lainsäädännön risteyksessä 

Peltonen muistuttaa, että Soilfood on toiminut osana ruokaketjua koko olemassaolonsa ajan. Toiminnasta ja tuotteista on raportoitu säännöllisesti Ruokavirastolle.  

– Kiertotalous on alana monen eri lainsäädännön risteyksessä. Myymme tuotteita sekä teollisuuteen että maatalouteen, joten tuotteisiimme vaikuttavat muun muassa lannoitelaki ja luomulainsäädäntö sekä jätelaki, ympäristönsuojelulaki, kemikaalilaki ja useat asetukset, Peltonen luettelee.  

Uutta luotaessa lainsäädäntö ei aina ehdi edes mukaan. Siksi Soilfoodilla on viety laaduntarkkailu eri lakien ja asetusten määrityksiä pidemmälle. Tämän lisäksi laadunvalvontaa kullekin tuotteelle suunnitellaan tuotteen ominaisuuksien perusteella. 

Jaa

Lue myös