fbpx
Siirry pääsisältöön

Ympäristötekniikan DI Sonja Ahvenainen on nimitetty Soilfoodilla 1.4. alkaen päälliköksi, vastuualueenaan laatu ja kansainväliset toiminnot. Sonja vastaa laatutyön johtamisesta, prosessien ja tuotteiden laadusta sekä operatiivisten toimintojen käynnistämisestä kansainvälisillä markkinoilla.

Sonja on työskennellyt Soilfoodilla kohta kaksi vuotta laatuinsinöörinä. Jatkossakin Sonja vastaa Soilfoodilla prosessien sekä tuotteiden laadusta ja on näihin liittyen yhteydessä asiakkaisiin.

– Kaikki tuotteemme ovat kierrätettyä alkuperää eli ne on valmistettu teollisuuden sivuvirroista. Samalla tuotteemme ovat osa ruokaketjua, joten tuoteturvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Nimityksen myötä Sonjan vastuulle tulevat myös kansanvälisten markkinoiden operatiivisten toimintojen suunnittelu ja käynnistäminen. Ensimmäisessä vaiheessa hän suuntaa katseensa Ruotsiin.

– Odotan innolla, että saamme vietyä Ruotsiin mallimme, jossa teollisuuden sivuvirtoja jalostetaan hyötykäyttöön. Tällä hetkellä siellä päätyy hyödynnettävissä olevia materiaaleja edelleen kaatopaikalle, hän kertoo.

Halu vaikuttaa ilmastonmuutokseen oli syy, joka aikoinaan vei Sonjan opiskelemaan ympäristötekniikkaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. Opintojen myötä hän kertoo ymmärtäneensä, kuinka laajoja teemoja ympäristö ja ilmastonmuutos ovat.

­– Tässä työssä erityisen hienoa on se, että pääsen tekemään konkreettisia asioita ympäristön eteen.


Ole yhteydessä Sonjaan

Sonja Ahvenainen

Päällikkö, laatu ja kansainväliset toiminnot

+35840 709 1880
sonja.ahvenainen@soilfood.fi

Jaa

Lue myös