fbpx
Siirry pääsisältöön

Uudet jäsenet tuovat mukanaan ”out of the box” -ajattelua ja digitalisaatio-osaamista

Soilfoodin hallitus täydentyy kahdella jäsenellä. Uusina jäseninä aloittavat ohjelmistoyritys Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen ja Nesteen Öljytuotteet -liiketoiminnan tuotantojohtaja Jori Sahlsten.

Jori Sahlsten näkee Soilfoodin hallituksen hienona yhdistelmänä erilaisia ihmisiä, näkemyksiä ja vahvuuksia ja odottaa hallitustyössä sekä jakavansa omaa osaamistaan että oppivansa paljon uutta. Sahlsten korostaa, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen edellyttää useita eri toimia ja mainitsee niistä yhtenä merkittävimpänä luonnonvarojen kierrätyksen ja uudelleen käytön.

Soilfood on onnistunut yhdistämään eri toimialojen, kuten teollisuus ja maatalous, intressit ja luonut sen ympärille kestävää kehitystä tukevan liiketoiminnan.

Jori Sahlsten

Sahlsten on toiminut Nesteellä tuotantojohtajana vuodesta 2016 ja näkee työssään myös uusiutuvien ja kiertotalouden ratkaisujen arvon. Sahlsten kertoo vakuuttuneensa hallitusten jäsenten osaamisesta ja asenteesta. ”Soilfood on onnistunut yhdistämään eri toimialojen, kuten teollisuus ja maatalous, intressit ja luonut sen ympärille kestävää kehitystä tukevan liiketoiminnan,” Sahlsten mainitsee.

Soilfoodin tarina teki minuun vaikutuksen. Haluan olla auttamassa yhtiötä kasvamaan voimakkaasti tulevaisuudessa.

Mikko Kuitunen

Mikko Kuitunen on ohjelmistoyritys Vincitin toimitusjohtaja ja perustaja. Kuitunen perusti Vincitin 26-vuotiaana ja nyt yritys työllistää vajaat 500 henkilöä ja on ollut pörssiyhtiö vuodesta 2016 lähtien. Kuitunen on sijoittanut omaisuuttaan myös startup- ja kasvuyrityksiin ja istuu muutaman muunkin yrityksen hallituksessa. Mikko kertoo kiertotalouden, paremman työelämän ja kestävän kehityksen olevan häntä kiinnostavia teemoja. ”Soilfoodin tarina teki minuun vaikutuksen. Haluan olla auttamassa yhtiötä kasvamaan voimakkaasti tulevaisuudessa”, Kuitunen toteaa ja jatkaa ”Oman osaamiseni kautta koen olevani erityisesti hyödyksi digitalisaatioon, organisaatiorakenteisiin sekä johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.”

Hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin uskoo uuden hallituskokoonpanon tukevan yrityksen kehittymistä ja strategiaa, ”Yksi Soilfoodin tavoitteista on tuoda ympäristöystävällisyys osaksi kannattavuutta niin teollisuudessa kuin maataloudessa, ja muuttaa perinteisiä toimintatapoja. Uskon, että Mikko ja Jori tuovat juuri tätä tavoitetta tukevia näkökulmia ja kokemuksia. Saamme hallitukseen näiden miesten myötä myös paljon uutta ajattelua ja tulevaan kasvuun liittyvää tietotaitoa.”

Soilfoodin hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Ilkka Herlin, Saara Kankaanrinta, Juuso Joona, Heikki Sirviö ja Juho Rönni. Soilfoodin ovat perustaneet Herlin, Eljas Jokinen, Joona ja Kankaanrinta. Soilfood on kolmessa vuodessa onnistunut vuosittain kaksinkertaistamaan liikevaihdon ja vuonna 2018 Soilfoodin liikevaihto oli 4,4 miljoonaa euroa. Soilfood on vuonna 2019 palkittu mm. Kauppalehden Kovimmat kasvajat -kisassa Länsi-Suomen kovimpana kasvajana sekä Pirkanmaan lupaavimpana kasvuyrityksenä.

Jaa

Lue myös