Siirry pääsisältöön
Ilkka Herlin, Soilfoodin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Ilkka Herlin, puheenjohtaja

Soilfoodin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin on omistautunut Itämeri-, ilmasto- ja monimuotoisuustyölle.

Herlin on ollut perustamassa myös Itämerityötä tekevää BSAG-säätiötä sekä uusiutuvia energiaratkaisuja tarjoavaa Q Poweria. Herlin on Cargotec Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja sekä Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtaja.

Herlin osti puolisonsa Saara Kankaanrinnan kanssa vuonna 2014 Qvidjan kartanon ja he kehittävät koetilasta ravinne- ja energiaomavaraista sekä maaperän hiilivarastoa ja elonkirjoa lisäävää maatilaa. Herlin on filosofian tohtori (hist.) ja maa- ja metsätieteiden sekä tekniikan kunniatohtori.

Saara Kankaanrinta, hallituksen jäsen

Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen Saara Kankaanrinta on omistautunut Itämeri- ja ilmasto- ja monimuotoisuustyölle.

Kankaanrinta on ollut perustamassa Soilfoodin lisäksi myös Itämerityötä tekevää BSAG-säätiötä, BSAG:n maaperän hiilivarastoa edistävää Carbon Action -alustaa sekä uusiutuvia energiaratkaisuita tarjoavaa Q Poweria. Kankaanrinta on myös Suomen kiertotalouden ohjausryhmän jäsen ja hän istuu muovia korvaavan Sulapacin hallituksessa.

Kankaanrinta osti puolisonsa Ilkka Herlinin kanssa vuonna 2014 Qvidjan kartanon ja he kehittävät koetilasta ravinne- ja energiaomavaraista sekä maaperän hiilivarastoa ja elonkirjoa lisäävää maatilaa. Kankaanrinta palkittiin 2019 kansainvälisellä Globe Energy Award -kunniamitalilla ympäristötyöstä.

Juuso Joona, agronomi, tutkija, Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen.

Juuso Joona, hallituksen jäsen

Soilfoodin perustaja, tutkija ja agronomi Juuso Joona tutkii ja kehittää maan kasvukuntoa ja hiilensidontaa parantavia viljelymenetelmiä sukunsa maatilalla Tyynelässä, Joutsenossa.

Tyynelän tilalla tuotetaan regeneratiivisin eli uudistavin menetelmin vilja-, palko- ja öljykasveja sekä tietoa. Regeneratiivinen maanviljely pyrkii parantamaan ekosysteemin tilaa ruuantuotannon ohella mm. lisäämällä maaperän hiilivarastoa sekä ympäristön monimuotoisuutta ja näin lisäämään maatalouden kykyä sopeutua ympäristön ja yhteiskunnan muutoksiin.

Juho Rönni, Soilfoodin hallituksen jäsen.

Juho Rönni, hallituksen jäsen

Soilfoodin hallituksen jäsen Juho Rönni on suurten kiinteistöjen ja teollisuuden energiatehokkuuteen erikoistuneen LeaseGreen Groupin kehitysjohtaja ja toinen yhtiön perustajista. Rönni istuu myös muun muassa asuntorakennuttaja Newil & Bau:n ja rekrytointiyritys aTalentin hallituksissa.

Ennen LeaseGreeniä Rönni on työskennellyt muun muassa investointipankki Goldman Sachsilla ja Talvivaaran Kaivososakeyhtiössä. Koulutukseltaan hän on johtamisen ja hallinnon B.Sc. London School of Economicsista.

Jori Sahlsten, Soilfoodin hallituksen jäsen.

Jori Sahlsten, hallituksen jäsen

Vuonna 2019 Soilfoodin hallituksen jäseneksi mukaan tullut Jori Sahlsten on toiminut Nesteen Öljytuotteet -liiketoiminnan tuotantojohtajana vuodesta 2016 ja näkee työssään myös uusiutuvien ja kiertotalouden ratkaisujen arvon.

Sahlsten korostaa, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen edellyttää useita eri toimia ja mainitsee niistä yhtenä merkittävimpänä luonnonvarojen kierrätyksen ja uudelleen käytön.

Mikko Kuitunen, Soilfoodin hallituksen jäsen.

Mikko Kuitunen, hallituksen jäsen

Soilfoodin hallituksen uusimpiin jäseniin, vuonna 2019 hallitukseen mukaan tullut Mikko Kuitunen on ohjelmistoyritys Vincitin toimitusjohtaja ja perustaja. Kuitunen perusti Vincitin 26-vuotiaana ja nyt yritys työllistää vajaat 500 henkilöä ja on ollut pörssiyhtiö vuodesta 2016 lähtien. Kuitunen on sijoittanut omaisuuttaan myös startup- ja kasvuyrityksiin ja istuu muutaman muunkin yrityksen hallituksessa.

Kuitunen kertoo kiertotalouden, paremman työelämän ja kestävän kehityksen olevan häntä kiinnostavia teemoja. Soilfoodin hallitukseen Kuitunen tuo osaamista digitalisaatioon, organisaatiorakenteisiin sekä johtamiseen liittyvissä kysymyksissä.