fbpx
Siirry pääsisältöön

Soilfood ja Mondi Powerflute ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Kuopion tehtaan kuitupitoinen sivuvirta jalostetaan maanparannusaineeksi. Maatalouskäytössä kuidut vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja maanviljelyn ympäristövaikutuksia, sillä ne kasvattavat maan hiilivarastoa ja vähentävät ravinnehuuhtoumia vesistöihin. Hyötykäyttö maataloudessa on kuitulietteen vastuullisin ja kestävin käsittelyratkaisu.

Mondi on maailman johtavia pakkaus- ja paperialan yrityksiä ja sillä on tuotantoa yli 30 maassa.

Kuopion tehtaalla valmistetaan korkealuokkaista aallotuskartonkia kaikkein vaativimpiin olosuhteisiin ja loppukäyttökohteisiin. Soilfoodin kanssa nyt solmittu monivuotinen sopimus käsittää tehtaan kuitulietteen käsittelyn aina syntypaikalta alkaen.

– Kestävä kehitys on oleellinen osa Mondin toimintatapaa. Hienoa, että löysimme yhteistyökumppanin, jonka kanssa voimme yhdessä edistää kiertotaloutta, hiilen varastointia ja vesiensuojelua, toteaa toimitusjohtaja Juha Koukka Mondi Powerflutelta.

– Sivuvirtojen ohjaaminen maatalouden käyttöön on win-win-win-tilanne: teollisuudelle tarjoamme luotettavan ja turvallisen kokonaispalvelun, maanviljelijä saa pelloilleen paremman kasvukunnon ja samalla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Olemme todella iloisia nyt tehdystä sopimuksesta, sillä sen myötä pystymme tarjoamaan entistä laajemman maanparannuskuitujen valikoiman, sanoo teollisten palveluiden johtaja Olli Lehtovaara Soilfoodilta. Yritys on kasvanut nopeasti kierrätyslannoitteiden ja maanparannuskuitujen markkinajohtajaksi ja palvelee nyt yli 40 tehdasta Suomessa ja Ruotsissa.

Laadukas kiertotalousratkaisu lisää arvoa ketjuun

Metsäteollisuuden kuitulietteiden hyödyntäminen maataloudessa on ympäristön kannalta erittäin järkevä käsittelytapa: se paitsi parantaa teollisuuden materiaalitehokkuutta, myös pienentää hiilijalanjälkeä vähentämällä fossiilisten lannoitteiden tarvetta ja sitoo hiiltä peltomaahan. Tuotelaatua valvotaan tarkasti jatkuvilla analyyseillä.

– Tutkimuksessa on osoitettu, että maanparannuskuidut vähentävät tehokkaasti maa-aineksen ja fosforin ravinnehuuhtoutumia pelloilta vesistöihin usean vuoden ajan käsittelystä. Nyt solmitun sopimuksen myötä maanparannuskuitujen saatavuus paranee merkittävästi isojen vesistöjen alueella kattaen koko Järvi-Suomen, Keski-Suomesta itärajalle ja aina Kainuuseen asti, Lehtovaara kertoo.

LISÄTIEDOT:

Olli Lehtovaara
Johtaja, teolliset palvelut
Soilfood
p. 0400 682 571

Juha Koukka
Toimitusjohtaja
Mondi Powerflute Oy
p. 010 660 6200
juha.koukka@mondigroup.com                                                     


Mondi on maailman johtavia pakkaus- ja paperialan yrityksiä. Rakennamme parempaa maailmaa tuottamalla innovatiivisia pakkaus- ja paperiratkaisuja, jotka on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Yrityksemme on täysin integroitunut koko arvoketjuun – metsänhoidosta sekä sellun, paperin ja muovikalvojen tuotannosta tehokkaiden teollisuus- ja kuluttajapakkausratkaisujen kehitykseen ja valmistukseen. Kestävä kehitys on strategiamme keskiössä ja olennainen osa tapaamme toimia. Näytämme muille tietä asiakaskeskeisellä EcoSolutions-toimintatavallamme, jossa esitämme oikeat kysymykset kaikkein kestävimmän ratkaisun saavuttamiseksi. Vuonna 2019 Mondin liikevaihto oli €7,27 miljardia ja oikaistu käyttökate oli €1,66 miljardia. Mondilla on ensisijainen listaus Lontoon pörssissä (MNDI) ja toissijainen listaus JSE Limitedissä (MNP). Mondi on mukana FTSE 100 -indeksissä, sekä vuodesta 2008 FTSE4Good-indeksisarjassa ja vuodesta 2007 FTSE/JSE Responsible Investment -indeksisarjassa.

Soilfood on orgaanisten lannoitteiden sekä maanparannusaineiden markkinajohtaja ja edelläkävijä Suomessa. Luomme kiertotaloutta, jossa teollisuuden sivuvirrat hyödynnetään maataloudessa. Samalla hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme ruokaketjun ympäristövaikutuksia. Vuonna 2016 perustettu yritys työllistää 30 henkilöä.

Jaa

Lue myös