Siirry pääsisältöön

Metsäteollisuus on kumppanimme ja lähdemme siitä, että yhteistyömme tuottaa asiakkaillemme teollisuudessa joko säästöjä tai lisäansioita.

Jalostamme metsäteollisuuden sivuvirroista korkealaatuisia lannoitteita ja maanparannusaineita.  Otamme kokonaisvastuun sivuvirran hyödyntämisestä aina sen syntypaikalta alkaen. Ratkaisumme ovat otettavissa käyttöön nopeasti, ilman merkittäviä alkuinvestointeja.

Olemme pitkäjänteinen, kehittävä ja lisäarvoa tuottava kumppani sivuvirtojen hyötykäyttöön. Kokonaispalvelumme on poikkeuksellisen kattava ja kustannustehokas. Toimimme koko maan alueella ja meillä on mahdollisuus tarjota kokonaisvaltainen hyötykäyttöratkaisu myös eri paikkakunnilla sijaitseville tehtaille.


Metsäteollisuus parantaa maatalouden kasvukuntoa

Metsäteollisuus tuottaa sivuvirtoja joilla voidaan korvata osittain tai kokonaan lannoitevalmisteiden raaka-aineita, jotka ovat usein neitseellisiä̈ tai fossiilisia. Maatalouden lannoitteina ja maanparannusaineina voidaan hyödyntää muun muassa metsäteollisuudessa syntyvät:

Maatalous hyötyy Soilfood Nollakuidusta, jolla voidaan yhdellä lisäyskerralla lisätä eniten muokkauskerroksen eloperäisen aineksen määrää, koska ravinteet eivät rajoita levitysmääriä.
Maanparannuskuiduilla vähennetään yhdellä kertaa huuhtoumariskiä
ja lisätään peltomaahan orgaanista ainesta.

Soilfood on kierrätyslannoitteiden edelläkävijä ja Suomen maanparannuskuitujen markkinan luoja. Olemme jalostaneet metsäteollisuuden kuitulietteistä maatalouteen maanparannuskuituja vuodesta 2015 alkaen.

Soilfoodin Maanparannuskuidut ovat tutkitusti tehokkain tapa lisätä maan multavuutta ja parantaa rakennetta, veden- ja ravinteidenpidätyskykyä sekä mikrobiologista aktiivisuutta.  Maanparannuskuidut lisäävät maaperään orgaanista ainesta ja pitkään sitoutunutta hiiltä.

Sivuvirtojen hyödyntäminen:


TUTUSTU RAVINNEKUITUHANKKEEN TULOKSIIN

Asiakastyytyväisyys huippuluokkaa

86 % teollisten palveluiden asiakkaista arvioi yhteistyön Soilfoodin kanssa edistävän liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista. Suosittelutodennäköisyyttä kuvaava NPS on 48 (2021). Lue lisää asiakastyytyväisyystutkimuksesta >


Referenssit

Teollisuuden kehityshankkeet

Teemme aktiivisesti tutkimus- ja kehitystoimintaa. Tavoitteemme on ohjata yhä uusia sivuvirtoja kannattavasti hyötykäyttöön.


Ota yhteyttä

Me lähdemme siitä, että palvelumme pitää tuottaa asiakkaalle säästöjä tai mitattavaa lisäarvoa. Muuten yhteistyö ei kannata.

Olli Lehtovaara

Johtaja, teollinen myynti

0400 682 571

olli.lehtovaara@soilfood.fi

Toni Mikola

Myyntipäällikkö

050 411 8082

toni.mikola@soilfood.fi