fbpx
Siirry pääsisältöön

Vuosi 2019 ei ole vielä ohi. Onneksi koska tehtävää ainakin allekirjoittaneella on vielä paljon. 

Budjetti pitää finalisoida, toimintasuunnitelma synkronoida ja strategiset projektit pureksia seuraamista ja sisäistä viestintää helpottavalle mikrotasolle. Ja toisaalta tämä kaikki pitää saattaa siihen pisteeseen, että koko Soilfoodin tiimi voi startata puhtaalta pöydältä tammikuussa tekemään seuraavaa kasvun vuotta 2020.

Tunnen suunnatonta ylpeyttä

Kun mietin mitä kaikkea olemme saaneet kuluvana vuonna aikaiseksi, tunnen suunnatonta ylpeyttä. Kuusi uutta työkaveria, joiden lisäksi vielä kolme on aloittamassa tammikuussa. Kaksi rekrytointia käynnissä. Laatujärjestelmän auditointi ja käyttöönotto. Yhdeksän kappaletta uusia tuotteita markkinoille. Soili – raelannoitteen tuotekehityksen finalisointi ja tuotannon käynnistäminen. ​Yhdeksän uutta teollista palvelusopimusta metsä-, elintarvike-, kemian- ja bioenergiateollisuudesta. Viiden miljoonan euron liikevaihdon ylitys. Hallituksen täydentyminen kahdella kovalla ammattilaisella. Sekä hemmetin makeita henkilökohtaisia tasonnostoja tiimissä läpi organisaation!

Kun mietin mitä kaikkea olemme saaneet kuluvana vuonna aikaiseksi, tunnen suunnatonta ylpeyttä.

Vaikka henkilökohtaisesti tunnen jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta tekemisen ja onnistumisten määrän suhteen, voin ylpeydellä todeta vuoden 2019 olleen kasvun, ja ennen kaikkea kehittymisen ja eteenpäin menon vuosi. Kiitos kuuluu tasapuolisesti kaikille meidän työntekijöille ja jokaiselle yksikölle. Te kaikki olette tehneet järjettömän määrän töitä yhteisten tavoitteiden eteen – ja se näkyy.

Ilman teitä ei olisi meitä

Kiitos kuuluu myös asiakkaille. Paras luottamuksen osoitus meidän lisäarvontuottokyvystä ​kumppanina on teollisuudessa uudet, entistä laajemmat ja pidemmät yhteistyösopimukset. ​Onnistumisia saatiin sekä metsäteollisuudessa, bioenergiateollisuudessa että kemianteollisuudessa. Tämä osoittaa että kokonaispalvelumme ja hyötykäyttökonseptimme on monistettavissa laajalti ja se kykenee tuottamaan lisäarvoa teollisuudenalasta riippumatta.

Toisaalta erinomaisesti kasvaneet asiakasmäärät maataloudessa ​kertovat siitä luottamuksesta, minkä olemme saavuttaneet korkealla agronomisella osaamisellamme sekä laadukkailla maanparannus- ja lannoitetuotteillamme. Jatkuva panostuksemme laadukkaaseen tutkimukseen ja tuotekehitykseen on tukenut tätä.

Kokonaisuuden pitää olla tasapainossa

Omassa yksityiselämässäni merkittävimpiä juttuja ovat olleet puolison valmistuminen ja meidän pienen tytön kehityksen seuraaminen. Ne loputtomat ylpeyden ja onnen tunteet arjessa ovat korvaamattomia ja ainakin tällä hetkellä on sellainen olo, ettei vanhainkodissa tarvitse voivotella, ettei ollut läsnä.

Syksyllä lanseerasimme henkilöstön liikuntaa tukevan toimenpiteen, jonka myötä kaikilla soilfoodlaisilla on mahdollisuus käyttää viikoittaisesta työajasta 1,5 tuntia liikuntaan. Tämä on yksi osoitus siitä, että arkeen voidaan yhdistää tuottava työ, aktiiviset harrastukset ja läsnäolo perheelle.

Kohti vielä parempaa vuotta 2020

Ensi vuonna Soilfoodin toiminnan keskiössä säilyy toiminnan jatkuva kehittäminen ja parantaminen. Tähän liittyen tulemme läpiviemään yli 50 kehitysprojektia, jotka ovat jo suunniteltu. Näiden kehitysprojektien lisäksi strategisiksi painopisteiksi nostetaan Soilfoodin historian suurimman tuotekehityshankkeen läpivienti, maatalouteen tuotettavan lisäarvon kasvattaminen sekä teollisten palveluiden toimintamallin kehittäminen.

Ennen hanskojen käärimistä, haluan toivottaa kaikille hyvää joulun odotusta ja loppuvuotta 2019 sekä vielä parempaa uutta vuotta 2020!

Kirjoittaja on Soilfoodin toimitusjohtaja, intohimoinen ratkaisumyyjä ja yrittäjä, joka tavoittelee aina parasta asiakkaille, työntekijöille ja osakkeenomistajille.

Eljas Jokinen

040 703 1442
eljas.jokinen@soilfood.fi


Tutustu hallituksen jäseniin

Jaa

Lue myös