fbpx
Siirry pääsisältöön

Metsä Groupin tiedote, 20.12.2023 / Koko tiedote täällä

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

Soilfood hyödyntää tuotteissaan sivuvirtoja, jotka sisältävät muun muassa typpeä, fosforia, kalkkia ja hiiltä.

– Polton sijaan nämä tuotannossamme syntyvät materiaalit ohjataan hyötykäyttöön, ja ne palaavat luontoon parantamaan peltomaiden kasvukuntoa. Metsäteollisuuden jätteestä seulottu aines vähentää myös uusien raaka-aineiden tarvetta lannoitteiden tuotannossa. Yhteistyömme Soilfoodin kanssa on hyvä esimerkki kiertotaloudesta, josta hyötyvät kaikki osapuolet, Metsä Groupin kestävän kehityksen johtaja Katja Tuomola sanoo.

– Soilfood perustettiin, jotta teollisuuden materiaalitehokkuudessa ja maatalouden lannoitteiden ja maanparannusaineiden valmistuksessa voitaisiin käynnistää merkittävä muutos. Metsä Groupin myöntämä palkinto on todella arvokas tunnustus ja osoitus siitä, että olemme onnistuneet luomaan teollisuudelle lisäarvoa tuottavia hyötykäyttöratkaisuja. Kun kestävin ratkaisu on kannattavin, kaikki voittavat, Soilfoodin toimitusjohtaja Eljas Jokinen iloitsee palkinnosta.

Kilpailun tavoitteena oli antaa tunnustusta kumppanille, joka tukee esimerkillisesti Metsä Groupin 2030-kestävyystavoitteita omalla toiminnallaan ja yhteistyössä kanssamme. Metsä Groupin kestävän kehityksen johtoryhmän valitsema voittaja edistää tavoitettamme ”ei yhtään prosessijätettä kaatopaikalle vuoden 2030 loppuun mennessä”.

– Vuoden vastuullinen toimittaja 2023 -palkinto luovutetaan ansioituneelle yhteistyökumppanille. Kuitenkin aivan jokaisen, niin pienen kuin suurenkin, kumppanimme vastuullisuustyö on tärkeää, sillä Metsä Groupin vaativia 2030-kestävyystavoitteita ei saavuteta ilman kumppaneidemme työtä. Yhdessä olemme enemmän. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille hyvästä yhteistyöstä”, Tuomola sanoo.

Jaa

Lue myös