fbpx
Siirry pääsisältöön

Kiertotalousyritys Soilfood kehittää toimintaansa ja hakee ympäristölupaa Loviisassa sijaitsevan käsittelykenttänsä toiminnan laajentamiseksi. Vuonna 2021 perustetulla kentällä jalostetaan jo maanparannusaineita ja lannoitteita maatiloille. Tuotannon kehittämisen kautta yhä enemmän teollisuuden sivuvirtoja pystytään hyödyntämään kiertotalouden mukaisesti materiaalina.

Kiertotalousyritys Soilfoodin tavoitteena on korvata neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä. 

– Olemme olleet toimintamme alusta alkaen edelläkävijöitä ja luoneet uusia kiertotalouteen pohjaavia tuotteita sekä toimintamalleja. Soilfoodin kokonaisympäristövaikutukset ovat positiiviset ja olemme aidosti hiilinegatiivinen yhtiö. Loviisan käsittelykentän tuotannon laajentaminen mahdollistaa entistä suuremmat positiiviset ympäristövaikutukset, teknologiajohtaja Olli Lehtovaara Soilfoodilta sanoo. 

Kuin kotikompostointia – mutta suuremmassa mittakaavassa

Soilfood on jalostanut tuotteita Loviisan käsittelykentällä jo kahden vuoden ajan. Kentällä valmistetaan lannoitteita ja maanparannusaineita kompostoimalla teollisuuden sivuvirtoja sekä varastoidaan maatalouskalkkeja.

– Merkittävin suunniteltu muutos on tuotantokapasiteetin kasvattaminen ja sen myötä monipuolistuva raaka-ainevalikoima. Tuotannon kasvaessa ja uuden ympäristöluvan puitteissa voidaan tehdä myös teknisiä parannuksia tuotantoon, Lehtovaara kertoo ympäristöluvasta.

Uuden hakemuksen mukainen tuotanto ei käytännössä poikkea jo käynnissä olevasta tuotannosta. 

– Toiminnan turvallisuus varmistetaan kuten tähänkin asti: tuotanto on suunnitelmallista ja valvottua. Kompostointituotantomme vastaa käytännössä kotikompostointia, mittakaava vain on suurempi, avaa Olli Lehtovaara käsittelykentällä tapahtuvaa toimintaa. 

– Käsittelykenttä sijaitsee kaukana asutuksesta, eikä sen normaalitoiminta vaikuta merkittävästi alueen ympäristöön tai asukkaiden viihtyvyyteen, Lehtovaara sanoo.

Lisätietoja:

Olli Lehtovaara

Teknologiajohtaja

p. 040 0682 571

olli.lehtovaara@soilfood.fi

Mari Jokinen

Markkinointi- ja viestintäjohtaja

p. 050 317 0316

mari.jokinen@soilfood.fi 

Soilfood luo maailmaa, jossa kierrätetään ja käytetään luonnonvaroja viisaasti. Rakennamme kiertotaloutta kierrättämällä teollisuuden sivuvirrat hyötykäyttöön lannoitteiksi sekä maanparannusaineiksi maatiloille ja uusioraaka-aineiksi teollisuuteen. Yhdessä teollisuuden ja maanviljelijöiden kanssa korvaamme neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä, paljon ja nopeasti. Kun kestävin ratkaisu on kannattavin, kaikki voittavat. Vuonna 2023 yrityksen liikevaihto oli 9,3 M€ ja yritys työllisti Suomessa ja Ruotsissa lähes 30 henkilöä.  

Jaa

Lue myös