fbpx
Siirry pääsisältöön

WOW! Sitra nosti meidät kiertotalouden kiinnostavimmat listalle. Lista esittelee edelläkävijäyrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja globaaliin kestävyyskriisiin kiertotalouden keinoin. 

Listalle haki kaikkiaan 168 yritysten, josta Sitra ja kiertotalousasiantuntijoista koostuva raati valitsi mukaan kiinnostavimmat. Listallaan Sitra kannustaa suomalaisia yrityksiä kehittämään fiksua liiketoimintaa kiertotaloudessa. 

– Ekologiseen kestävyyskriisiin reagoimisen pitäisi olla jokaiselle yritykselle arkea. Nyt olemme pisteessä, jossa hyvistä ratkaisuista on tehtävä mahdollisimman nopeasti skaalautuvia. Me perustimme Soilfoodin viisi vuotta sitten, kun ymmärsimme, että vain laaja teollinen mittakaava voisi johtaa merkittävään muutokseen maatalouden tuotantopanosten valmistuksessa ja teollisuuden materiaalitehokkuudessa, sanoo toimitusjohtaja Eljas Jokinen.

Soilfoodin rooli on tehdä maailman muuttaminen mahdollisimman helpoksi maanviljelijöille ja teollisuudelle. Kun kestävin on myös kannattavin, kaikki voittavat. Tavoitteena on korvata neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä paljon ja nopeasti.

Sitra on päivittänyt Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaa jo vuodesta 2017. Vuosien aikana kiertotalous on noussut yksittäisten edelläkävijäyritysten toiminnasta kannattavaksi liiketoiminnaksi. 


Kiertotalouden kiinnostavimmat

Tutustu listan yrityksiin ja lue Soilfoodin haastattelu

Lue haastattelu ja katso koko lista


Jaa

Lue myös