fbpx
Siirry pääsisältöön

Nyt se on totta! Suomalaisilla pelloilla syntyviä hiilinieluja on nyt myynnissä ensimmäistä kertaa. Soilfood avasi hiilinielujen myynnin Puro.earth-kauppapaikalla. Myynnistä saatavat eurot jaetaan tasan viljelijän, teollisen toimijan ja Soilfoodin kesken. Näin luodaan kilpailukykyistä kiertotaloutta.

Hiilinieluja syntyy peltomaahan, kun viljelijä käyttää maanparannuskuituja. Teollisuuden sivuvirroista jalostetut kuidut parantavat maan kasvukuntoa ja sitovat samalla hiiltä maahan.

Puro.earth-kauppapaikka yhdistää yritykset, joiden toiminnasta syntyy hiilinieluja, ja yritykset, jotka haluavat kompensoida toimintansa päästöjä ostamalla hiilinieluja.

– Nyt yhdessä maanviljelijöiden ja teollisuuden kanssa tuottamamme hiilinielut ovat osa tätä kokonaisuutta. Hiilinielukaupan myötä teemme maanparannuskuitujen käytön entistä kannattavammaksi viljelijöille. Samalla luomme teollisuudelle lisäkannustimen, jotta yhä enemmän kuitupitoisia sivuvirtoja saataisiin hyötykäyttöön maatalouteen, sanoo toimitusjohtaja Eljas Jokinen.

Kaupasta saadut tulot jaetaan tasan viljelijöiden, teollisuuden ja Soilfoodin kesken, sillä kaikkia tarvitaan, jotta teollisuuden sivuvirtojen sisältämä hiili saadaan sitoutumaan maahan pitkäaikaisesti.

Hiilinielujen laskenta ja myyntiin saaminen ei tapahtunut hetkessä. Kaksi vuotta kestäneen hankkeen viimeisessä vaiheessa ulkopuoliset tahot mm. laskivat Soilfoodin tuotteiden hiilijalanjäljen ja auditoivat syntyneet hiilinielut.

– Olemme valmiita panostamaan tutkimukseen ja kehitykseen, sillä haluamme tehdä kiertotalouden mukaisista valinnoista entistä houkuttelevampia. Kun kestävin ratkaisu on myös kannattavin, kaikki voittavat, Jokinen sanoo.

Hiilinielut myynnissä Puro.earth-sivustolla

Suomessa perustettu Puro.earth on maailman ensimmäinen markkinapaikka, jonka kautta on mahdollista tarjota myyntiin sertifioituja hiilinieluja. 

Siirry Puro.earth-sivustolle >

Mitä hiilinielut ovat? Mitä niiden myynti tarkoittaa?

Tuntuuko aihe hankalalta ja monimutkaiselta? Lue vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin.

Soilfoodin hiilinielujen myynti >


Eljas Jokinen, Soifoodin toimitusjohtaja

Eljas Jokinen

Toimitusjohtaja
040 703 1442
eljas.jokinen@soilfood.fi

Jaa

Lue myös