Siirry pääsisältöön

Soilfood Boost NPKS -lannoitus tuotti saman juurikas- ja sokerisadon kuin väkilannoite Sokerijuurikkaan tutkimuslaitoksen kaksivuotisessa tutkimuksessa.

Sokerijuurikkaan tutkimuslaitos tutki kaksivuotisessa sokerijuurikkaan lannoituskokeessa väkilannoitteen ja Soifood Boost NPKS:n vaikutuksia satomääriin.

Vuonna 2019 juurikassato oli 84 tonnia hehtaarilta ja sokerisato 14,5 t/ha.

Tutkimuksessa Soilfood Boost NPKS:ää käytettiin kahdella eri käyttömäärällä: 6,9 t/ha ja 11 t/ha. Lannoituskäsittelyissä lisättiin peltoon 250 ja 400 kilon kaliumia per hehtaari. Kokeessa muut pääravinnemäärät tasattiin käsittelyiden välillä.

Molempina vuosina Soilfood Boost NPKS tuotti saman juurikas- ja sokerisadon kuin väkilannoite. Vuonna 2019 juurikassato oli 84 tonnia hehtaarilta ja sokerisato 14,5 t/ha.

Tutustu Soilfoodin Lannoitteisiin

Jaa

Lue myös

Mondi Powerflute Kuopio: ”Halusimme sivuvirran käsittelyyn läpinäkyvän kiertotalousratkaisun”

Suomalaisesta koivusta valmistuu Kuopiossa Mondi Powerfluten tehtaalla premium-kartonkia, josta merkittävä osa päätyy elintarvikkeiden, kuten hedelmien, pakkauksiin. Yhtä lailla alkutuotantoon päätyy tuotantoprosessin merkittävin sivuvirta, kuituliete. Soilfood jalostaa sen maanparannusaineeksi. Näin puun kaikki kuidut hyödynnetään tehokkaasti, ja jätettä syntyy vähemmän.