fbpx
Hoppa till sidans innehåll

En effektiv strukturkalk med god kalkningsverkan! Strukturkalk förbättrar jordstrukturen i lerjordar och gör marken mer lättbearbetad och ökar dess förmåga att ta upp vatten.

Soilfood Strukturkalk IV är en släkt kalk som ger en omedelbar effekt på jordstrukturen hos lerjordar. Kalken innehåller reaktiv kalciumhydroxid som när den arbetas in i jorden gör den mer formbar och ökar den vattenhållande förmågan.

Strukturkalk minskar åkerns fosforutlakning, vilket gör att du inte behöver oroa dig över att kalken också innehåller fosfor. Soilfood Strukturkalk neutraliserar effektivt sura jordar, vilket betyder att du kan använda en avsevärt mindre giva än vid användning av konventionella kalkprodukter. Även en mindre mängd strukturkalk kan förbättra lerjordens struktur och neutralisera ett lågt pH. Jämför gärna kostnaden per hektar jämfört med andra produkter. Soilfood Strukturkalk har en sammansättning där en hög andel fosfor (NAS) är direkt tillgänglig för dina grödor, men tack vare att fosforn inte är vattenlöslig, riskerar den inte att lakas ur. Informationen baseras på forskning gjord på likartad strukturkalk i Finland 2021. Resterande andel fosfor är långtidsverkande och blir gradvis tillgängligt för grödorna. En mindre andel fosfor kan inte alls tas upp av grödorna.