Toimintamme

Toimintamme

Pyrimme auttamaan sinua kokonaisvaltaisesti. Kauttamme saat monipuolisia ja kattavia palveluita, joilla takaat peltojesi sadontuottokyvyn vuodesta toiseen.

Soilfood tarjoaa käyttöösi tarvitsemasi lannoite- ja maanparannustuotteet peltojesi kasvukunnon ja satotasojen kehittämiseen. Tarjoamme aina paikallista ja tilakohtaisten tarpeiden mukaista palvelua asiakkaillemme. Tekemisemme perustuu vankkaan viljely- ja maaperäosaamiseen. Alla näet toimintamme pähkinänkuoressa.

Viljelykiertolannoitusmalli

Kun maaperä on parhaassa mahdollisessa kunnossa, tuottaa se korkeita satoja kannattavasti ja pienillä päästöillä. Panostaminen maanparannukseen ja orgaaniseen lannoitukseen ei valu yhden rankkasateen myötä hukkaan. Ne parantavat maan kasvukuntoa sekä koko viljelysysteemin satopotentiaalia ja sietokykyä vaihtelevia olosuhteita vastaan. 

Viljelykiertolannoitusmalli on tapa hahmottaa viljelytoimintaa yhden vuoden toimintaa kattavammin. Eri toimenpiteille suunnitellaan sopivat vaihtoehdot muutaman vuoden ajanjaksolle. Paikantamalla kasvua rajoittavat tekijät ja optimoimalla lannoituksen sen mukaan saat viljelypanokset mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön ja satotasot nousuun. Viljelykiertoajattelu ei sido viljelijää vaan eri toimenpiteiden suunnittelu yhtä vuotta kauaskantoisemmin antaa mahdollisuuden pitkäjänteiseen tavoitteiden saavuttamiseen.  

Viljelykiertolannoitusmalli koostuu: 
  • Tilannekuvan hahmottamisesta analyysien ja pellolla tehtävien havaintojen avulla. Satotasoa rajoittavien tekijöiden tunnistaminen. 
  • Maan happamuuden säädön ja hivenlannoituksen suunnittelusta, jotka toteutetaan Soilfoodin kalkeilla ja hivenlannoitteilla sopivana ajankohtana. 
  • Kesällä tai syksyllä muutaman vuoden välein lisättävistä eloperäisistä maanparannusaineista, kuten Soilfood Maanparannuskuiduista, joilla maahan saadaan runsaasti orgaanista ainesta ja orgaanisia ravinteita sekä mm. fosforia ja rikkiä koko viljelykierron ajaksi. 
  • Liukoisen typen täydennyslannoituksesta keväällä esimerkiksi Soilfood Boostien avulla. 
  • Kasvustoanalyysistä, jonka perusteella typpi- ja hivenlannoitusta täydennetään tarvittaessa.