Soilfoodin teollisten palveluiden kansikuva

Palvelut teollisuudelle

Soilfood tarjoaa teollisuudelle kokonaispalveluita, jotka takaavat sivuvirtojen sisältämien ravinteiden hyödyntämisen kestävästi.

Arvolupauksemme teolliselle asiakkaallemme ovat:
  • Paras elinkaarituotto tai edullisin elinkaarikustannus
  • Sivuvirran vastuullisin hyötykäyttö
  • Toimintavarmin kokonaispalvelu

Soilfood Nollakuitu on niukkaravinteinen maanparannusaine. Kuvassa pidellään kasaa Nollakuitua käsissä.

Kokonaispalvelu 

Resurssitehokasta, täsmällistä, vastuullista. 
Kokonaispalvelussa otamme kokonaisvastuun sivuvirran hyödyntämisestä sen syntypaikalta eteenpäin siten, että laitos saa keskittyä ydinliiketoimintaansa ja saavuttaa samanaikaisesti lisäarvoa sivuvirran ekologisesta ja taloudellisesta sekä kiertotalouden mukaisesta hyödyntämisestä. Vastaamme jäännöksen hyödyntämisestä lannoitevalmistelain mukaisesti koko vuosituotannon osalta. Vastuullemme kuuluvat niin välivarastointi, logistiikka, tuotteiden analysointi, viranomaisvelvoitteet kuin määrien tarkka seuranta. Lisäksi vastuullisuusraportointimme tuottaa lukuja muun muassa kierrätettyjen ravinteiden määristä sekä säästetyistä hiilidioksidipäästöistä, jotka ovat hyödynnettävissä myös yhteistyökumppaneidemme raportoinnissa. 


Ravinteiden sijoitussuunnitelma

Soilfood tutkii ravinnevirran hyödyntämismahdollisuudet alueellisesti kehittämällään ravinteiden sijoittelusuunnitelmalla. Suunnitelmassa kartoitetaan ravinnevirran markkinat, taloudelliset mahdollisuudet, välivarastointi- ja logistiikka sekä kartoitetaan loppukäyttäjät. Soilfood hyödyntää suunnittelussa viimeisintä paikkatietoa ja pystyy suunnitelman valmistumisen jälkeen tarjoamaan kilpailukykyiseen hintaan kokonaispalvelun.