Boostia kasvukauden alkuun

Jaa artikkeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Tulevan kauden sadot varmistetaan kasvukauden alussa oikealla lannoituksella. Soilfood Boostit ovat väkeviä nestemäisiä orgaanisia lannoitteita, joiden typestä merkittävä osa vapautuu hyvin nopeasti kasvien käyttöön – myös kuivina kausina.

Soilfood Boostit mahdollistavat korkeat satotasot luonnonmukaisessa tuotannossa ja tarjoavat myös tavanomaiseen tuotantoon edullisen tavan esimerkiksi kaliumlannoitukseen. Orgaaninen lannoitevalmiste ei happamoita maata, ja sen sisältämä orgaaninen aines lisää maaperän biologista aktiivisuutta. Meiltä saat Soilfood Boostit myös suoraan peltoon levitettynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous maatalousmyynnin tiimiltämme.

Lietteen väkevöintiin Soilfood Boostit

Soilfood Boost NPKS ja Boost NPK ovat orgaanisia väkeviä nestelannoitteita. Tuotteet sisältävät kaikkia pääravinteita ja runsaasti heti kasveille käyttökelpoista liukoista typpeä.

Tuotteita voidaan levittää suoraan peltoon tai niillä voidaan väkevöidä lietteitä tai lantoja, jolloin niiden ravinnesuhteet vastaavat paremmin satokasvien tarpeita. Erityisesti laimeat lietelannat ovat hyviä väkevöintikohteita: väkevöinnin myötä hehtaarikohtaiset levitysmäärät pienenevät jopa puolella, jolloin työteho paranee ja lannoitteita kannattaa kuljettaa kauemmillekin lohkoille. Pienemmät levitysmäärät vähentävät myös peltomaan tiivistymisriskiä.

Taulukossa on esitelty kuinka 20 kuutiota hehtaarilta lietelantaa voidaan esimerkiksi väkevöidä Soilfood Boost NPK -lannoitteella ja kuinka eri tonnimäärät muuttavat väkevöidyn lietelannan ravinnearvoja.
Taulukosta käy ilmi kuinka erilaisilla Boost NPK -väkevöinneillä voidaan muokata liete viljelykasvin ravinnetarpeita vastaavaksi.

Kaikki pääravinteet yhdestä lannoitteesta

Kalium säätelee kaikilla kasveilla nestetasapainoa, ja riittävä kaliumlannoitus onkin tarpeen kasvin kasvun turvaamiseksi, etenkin stressaavissa olosuhteissa. Boost NPKS ja Boost NPK ovat erinomaisia lannoitteita vähäkalisille pelloille ja kasveille, jotka käyttävät runsaasti kaliumia, kuten nurmille, sokerijuurikkaalle ja perunalle. Esimerkiksi nurmisadon mukana poistuu kalia 150–250 kg/ha.

Rikki parantaa typen hyötykäyttöä ja lisää valkuaissatoa, mikä vaikuttaa yhteyttämiseen, hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvojen muodostumiseen. Rikki parantaa typen hyötykäyttöä öljykasveilla ja vehnällä.

Magnesium vaikuttaa kasvin yhteyttämiseen. Sen puutos alentaa nurmisatoa.  Magnesiumilla on perunanlannoituksessa tärkeä rooli, sillä peruna tarvitsee magnesiumia joka kasvuvaiheessa. Magnesium vaikuttaa mm. mukulakoon kehitykseen ja mukulan kasvun ylläpitoon.

Hivenravinteista Boost-tuotteissa on sinkkiä ja natriumia. Sinkkilannoituksen on todettu lannoituskokeissa vaikuttavan perunan kasvinterveyteen. Tärkkelysperunalle käytettäessä sinkkilannoitus nostaa tärkkelyksen määrää. Sokerijuurikkaalla natrium vaikuttaa sokerin muodostumiseen.


Kiinostuitko Soilfood Boosteista? Ota rohkeasti yhteyttä maatalousmyyntiimme ja kysy lisää!

Tutkimustietoa Nestemäisistä kierrätyslannoitteista

Osallistuimme Ympäristöministeriön rahoittamaan Nesteravinne-hankkeeseen (2017-2019). Hanketta koordinoi Petri Kapuinen Luonnonvarakeskuksesta. Hankkeen tavoitteena oli edistää nestemäisen kierrätystypen, etenkin ammoniumsulfaatin ja typpiveden, käyttöä maataloudessa.

Lue lisää Nesteravinne-hankkeesta Luonnonvarakeskuksen kotisivuilta.

Jaa artikkeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email